Miss Cantine

Syv grunde til, at vi ikke skulle tale dårligt om den tidligere partner med vores børn

I en ideel verden ville alle forhold være baseret på respekt, kærlighed og tillid, og familier ville forblive forenet inden for en sund dynamik, hvor alle dens medlemmer kunne have fuld udvikling. Dette er dog ikke altid tilfældet, og nogle gange adskiller familier sig.

Men det faktum, at et par har skilt sig, bør ikke have indflydelse på forholdet mellem far eller mor og børn. Jeg deler dig syv grunde til, at vi ikke skulle tale dårligt om den tidligere partner med vores børn.

Årsagerne til, at et par med eller uden børn beslutter at skilles, kan være meget forskellige. Hvis adskillelsen var smertefuld eller problematisk, kan det være svært at opretholde et godt forhold, men vi må huske, at det vigtigste ved enhver adskillelse er børnene.

Naturligvis er hver oplevelse forskellig, og der vil være meget specifikke undtagelser, såsom i tilfælde af vold, overgreb eller misbrug, hvor vi skal behandle problemet meget omhyggeligt, når vi taler med børn, og sandsynligvis er det råd, jeg deler i dag, ikke det bedste eller passende til situationen.

Men at tale dårligt om det tidligere par med børnene er noget, vi skal undgå at gøre for enhver pris. Jeg deler syv grunde til, at vi ikke skal gøre det, såvel som lidt af min erfaring med at leve denne situation.

Syv grunde til, at vi ikke skulle tale syg om den anden far eller mor til vores børn

  • Fordi det er forvirrende for børn. Mange gange i et øjeblik af kvaler eller mod kan vi sige noget, der kommer fra vores følelser, og som kan være vanskeligt for børn at fortolke. Afhængig af deres alder forstår de muligvis ikke, hvad der sker, og får en misforståelse af situationen.

  • Fordi det er et spørgsmål om to. Hvad der er sket for adskillelsen, er noget, der kun skal forblive mellem det tidligere par. Hvis børnene er ældre og kan forstå det, kan vi forklare det, men det er ikke nødvendigt at gå i dybden i detaljer, der kan være komplekse eller smertefulde for dem. Hvis du har brug for at slukke for damp, skal du gøre det med en psykolog eller et pålideligt venskab, ikke med dine børn.

  • Fordi de er forskellige forhold. Som separate forældre er det vigtigt altid at have følgende i tankerne: en ting er forholdet mellem parret og en anden til far / mor og børn. Det forhold, at ting mellem begge forældre ikke har fungeret, betyder ikke, at de skal påvirke eller forurene forholdet, som hver far eller mor vil have til deres børn. Det er uafhængige forhold, og det må vi respektere.

  • Fordi dine børns følelsesmæssige velvære er først. Jeg har sagt det i begyndelsen, og jeg gentager det: i en adskillelse er de vigtigste børnene, og heri kommer deres velvære, både fysisk og følelsesmæssig. Hvis vi taler dårligt om den tidligere partner, vi kunne få dem til at føle sig tvunget til at tage en side og få dem til at føle sig usikre, triste og forvirrede.

  • Ud af respekt. Det er en meget simpel regel: til uddannelse og respekt. Husk, at vi som forældre er eksemplet for vores børn. Hvis vi ønsker, at de skal respektere andre, skal vi også respektere den tidligere partner, selvom den anden ikke gør det.

  • Fordi intet er skrevet i sten. Selv hvis separationsbeslutningen var endelig, kan folk ændre sig. Faktum af at de tidligere havde en dårlig oplevelse, betyder ikke, at tingene forbliver de samme i fremtiden. Derudover går livet meget rundt, og du ved aldrig, hvornår du eller dine børn har brug for den anden forælder.

  • Fordi det altid vil være din mor eller far. Vi kan skilles fra vores partner, men aldrig vores børn. Det har været en venlig eller kompliceret adskillelse, din ex-partner vil altid være “far” eller “mor” til dine børn, og de vil fortsætte med at dele forældre sammen i nogle år. Derfor vil det altid være bedre at forsøge at føre et hjerteligt og venligt forhold.

Min oplevelse som datter af adskilte forældre

Da jeg var teenager, efter mange års diskussioner og forskelle, tog mine forældre endelig beslutningen om at skilles. På den ene side følte jeg mig lettet, fordi det så ud til, at vi endelig ville have noget ro derhjemme, men deres forhold var så dårligt, at de faldt i denne fejl: snak dårligt om hinanden med mig og min søster.

Som datter er det smertefuldt at se dine forældre adskille sig, så at skulle være midt i kommentarerne fra harme eller vrede, gjorde tingene endnu værre. Jeg dømmer ikke mine forældre, fordi jeg ved, at deres intention ikke var at få os til at føle os dårlige, men de lod deres følelser overvinde forsigtighed.

Hvad er forældrenes fremmedgørelsessyndrom, og hvordan påvirker det børn?

På grund af dette i resten af ​​min ungdomstid og de første år i mit voksne liv, Jeg havde et meget dårligt forhold til begge. Jeg var dårlig, at de ikke kunne forstå den skade, de gjorde for mig og min søster, da de talte syge om hinanden, hvilket fik mig til at distancere mig følelsesmæssigt fra begge.

For ca. fem år siden var jeg i stand til at reparere forholdet til dem begge, og selvom jeg elsker dem som en datter, men jeg ville have ønsket, at de skulle stoppe et øjeblik for at tænke, før de talte dårligt om hinanden foran os.

Heldigvis tror jeg, at vi af al erfaring kan have en positiv eller nyttig lektion, og for mig, nu som jeg på grund af livsforhold også er en fraskilt mor, er det dette, jeg deler i dag: ikke at tale dårligt om eks-partneren med vores børn og lægge deres ro og følelsesmæssige velvære foran deres egne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *