Miss Cantine

13 “moderfraser”, som du svor aldrig at sige, men som du endelig gentog med dine børn

Vi husker bestemt alle nogle af de sætninger, som vores mødre eller fædre fortalte os som børn, og som vi hadede. Enten på grund af hans sonikvete, på grund af den hyppighed, som vi lyttede til dem, eller fordi vi følte, at vores illusioner blev brudt på en gang.

Før jeg blev mor, svor jeg for mig selv, at når jeg havde børn, ville jeg aldrig gentage dem, men hvor kompliceret er det ikke at falde ind i mange af dem! Så her er jeg og reflekterer over de typiske “moderfraser”, som mange af os har hørt i vores barndom, og selvom vi nu forsøger at undgå med vores børn, ender der altid nogle med at flygte … sker det også med dig?

“Jeg sagde dig”

Det er normalt for forældre at forsøge at advare vores børn om visse situationer, hvor vi tydeligt ser, at de har forkert eller vil mislykkes. Men jeg betragter det som vigtigt, at når vi har udtrykt vores mening, lad dem handle som de betragter, fremme deres autonomi og ledsagede dem uden at gribe ind.

Logisk mener jeg ældre børn, hvor det antages, at de har en bestemt evne til at resonnere og analysere hvad vi siger Og selvfølgelig også til situationer, der ikke indebærer risiko for dem.

Som forældre er det ondt at se, at vores børn mislykkes, og at vi kunne have undgået det, men i disse situationer tilrådes det ikke at falde ind i “Se? Jeg fortalte dig det”, men ledsag dem følelsesmæssigt og hjælpe dem med at lære af fejl.

“Men hvad synes du, hvad regner millioner?”

Ræk din hånd op, som ikke har hørt hans forældre nogensinde sige denne sætning eller en af ​​dens versioner (Tror du jeg er Verdensbanken? Tror du penge falder ned i skorstenen? Er det, at regningerne vokser fra træer? …).

Du må se, hvordan det generede mig at få at vide dette, da jeg blev forelsket af noget, selvom det værste er, at jeg ikke helt forstod, hvor problemet var: “Nå, gå til banken, bede dem om at give dig flere penge, og det er det”, svarede han på deres hjælpeløse ansigter.

Det er sandt, at nogle gange små børn kan spørge uden at være opmærksomme på de økonomiske omkostninger ved tingene, og det offer, som forældre skal tjene penge. Derfor synes jeg det er praktisk at give dem fra en tidlig alder en passende økonomisk uddannelse, der får dem til at værdsætte betydningen af ​​penge, opsparing og familieøkonomi.

“Hvad skal jeg finde?”

  • “Mor? Jeg kan ikke finde min skjorte til at spille fodboldkampen!”
  • “Nå, det vil være, hvor det altid er, i skuffen i dit skab, hvor du holder sportsudstyret”
  • “Nej, nej. Jeg har søgt efter hende, og hun er ikke der”
  • ”Har du kigget i andre skuffer, i tilfælde af, at vi tog fejl i at redde det?
  • Ja, og det er det ikke! Hvilken katastrofe, jeg vil ikke være til tiden til spillet! “

Ni tip til organisering af et skab i Montessori-stil og fremme autonomi i kjole

Læs samtalen i a dramatisk tone af min søn, og med stigende intensitet. Så før hans skrig og mumling, åbning og lukning af skuffer som om han var besat, beslutter jeg at gå for at hjælpe ham, mens jeg siger: “Hvad skal jeg finde hende?” og faktisk finder jeg det.

Skjorten lå i skuffen på sportsbeklædningen (hvor jeg bad ham om at kigge), men foldes med skjoldet ind, hvilket gjorde, at han ikke hurtigt identificerede den med det blotte øje. Heldigvis fandt mødre altid alt!

“Gør ikke dette, det vil ske med dig!”

“Du skal ikke løbe, du kommer til at falde!”, “Kom ikke ind, du kan glide!”, “Gå ikke i vandpyt, du bliver våd!” … Hvor mange sætninger af “Mor -drama “vil vi have hørt gennem vores barndom?

Jeg nogle få, og selvom jeg som barn var generet over, at mine forældre forventede et fald eller en glid, der ofte ikke forekom, anerkender jeg det nu som en mor Jeg forstår den bekymring perfekt.

Og er det, når jeg ser et af mine børn løbe gennem ustabilt terræn, eller jeg ser dem forsøge at klatre op på et træ, når vi går på en felttur, accelererer min puls, og jeg kan ikke hjælpe med at falde ned i det. Men hver gang jeg bliver mere opmærksom på de mange måder, vi er nødt til at sige “nej” på en konstruktiv og ikke så alarmistisk måde, og tilbyder dem alternativer og der efterlader dette “nej” udelukkende til urimelige situationer.

“Du kan ikke bade, din fordøjelse er afskåret”

Næsten alle forældre i dag tilhører den generation af børn, der led torturen af ​​at skulle vente to timer efter at have spist for at kunne bade i poolen, fordi ellers Vi kunne lide et forfærdeligt fordøjelsessnit.

Nu ved vi, at det er en fejltagelse at sige “fordøjelsessnit”, da det rigtige navn er hydrocution. Vi ved også, at problemet ikke er vand eller fordøjelse, men ændringen i temperatur, og det med passende forholdsregler, er der ingen grund til at vente to timer. Men mange af os voksede op med den dyb rodfæstede idé, at når sommeren kommer er det svært ikke at fortælle børn om “Vent lidt, før du bader … du spiste lige og du skal gøre fordøjelsen”.

Kan børn bade efter at have spist, eller skal de vente to timer?

“Fordi ja” og “hvorfor ikke”

Det ved vi alle sammen “Hvorfor ja” eller “Hvorfor ikke” er ikke gyldige svar for et barn, der spørger Og hvem vil vide mere. Men det er helt forståeligt, at vi undertiden ender med vores hoveder, så mættede af deres kontinuerlige “hvorfor?”, At vi reagerer på denne typiske måde.

Som barn husker jeg, hvor dårligt jeg havde forladt, da mine forældre svarede på dette, fordi jeg vidste, at der ikke var nogen grund til at fortsætte med at svare eller spørge om den stumpe sætning. Og selvom jeg nogle gange også har sluppet væk med et af mine børn (især når jeg er for træt til at fortsætte med at forklare), er jeg klar over, at det ikke er en passende måde at besvare dine spørgsmål på.

“Drik den juice, som vitaminer hurtigt forsvinder”

Hurtigt og næsten uden vejrtrækning. Så det var sådan jeg drak den friskpressede appelsinsaft, da min mor lavede den til mig, og selvom jeg stirrede, sværger jeg, at jeg var i stand til at se vitaminerne løbe væk skræmte, da det tog mig længere tid at tage det.

I mit hus er vi ikke meget glad for juice, men jeg erkender, at jeg også har frigivet denne sætning efter skræl og hugget mine børn et stykke frugt og kontroller, at det tager deres tid at spise det, selvom du ved, at vitaminer ikke vil forlade inden for få minutter.

“Hverken, men ikke pære”

“Hverken men heller ikke pære” og dens flere versioner var den måde, vores forældre var nødt til at afvikle et argument på. Det lyder helt sikkert for dig, ikke?

Ved en eller anden lejlighed er denne sætning kommet til mig også med insistering fra et af mine børn, når det kommer til at tilbagevise et emne. Men så kunne jeg ikke hjælpe med at lade en latter, og det er det dette udtryk har altid virket som en utroligt sjov tøj.

Forbind følelsesmæssigt med børn, nøglen til at behandle (og forhindre) alvorlige adfærdsproblemer i barndommen

“Og hvis Fulanito bliver smidt over en bro, går du bagud?”

Mytisk sætning, hvor der er dem, og som vi alle på et tidspunkt i vores barndom (og især i vores ungdom) nogensinde har hørt.

Og undertiden børn de sætter os i en sådan position, når vi sammenligner med vennerAt frigive noget lignende synes at være den eneste måde for dem at indse, at hvert barn er unikt og hver familie har sine egne omstændigheder. Men helt sikkert, hvis vi gør en indsats, kan vi tænke på andre måder at forklare dem konstruktivt, hvorfor det ikke er bedst at sammenligne os med dine venner.

“Opvarm det er koldt”

Måske er det fordi Jeg er ekstremt kold, eller fordi min mor også er det, og jeg har hørt denne sætning mange gange i hele mit liv (selv i dag fortæller hun mig hver gang vi siger farvel), men jeg er en af ​​dem, der altid er opmærksom på, at børn ikke forkøl dig

Hvis jeg vågner om natten, går jeg i hans seng for at kontrollere, at de er ordentligt indpakket; Jeg ser dem med flere lag tøj, hvis jeg hører på nyhederne, at temperaturerne vil falde; og jeg er endda bekymret, når jeg går i skole for at hente mine børn, og jeg ser, at midt om vinteren går nogle af deres venner ud uden deres frakke. Min med kulden er ikke normal; Jeg genkender det.

“Det er første gang, jeg føler mig hele dagen”

Da jeg hørte min mor sige denne sætning, kan jeg huske, at jeg ikke helt forstod hendes virkelige baggrund og troede, det var en absolut overdrivelse.

Nu hvor jeg er mor forstår jeg perfekt. Og det er, at du arbejder inden for eller uden for hjemmet, malstrømmen fra dag til dag og trajín ved at være fra et sted til et andet gør det til, at natten faktisk ankommer, og når vi falder ned i lænestolen lad os have en fornemmelse af, at det er første gang, vi sad ned siden vi stod op om morgenen.

Det er sværere at blive hjemme med børn end at gå på arbejde, ifølge en undersøgelse

“Spørg din far” / “Spørg din mor”

Blandt alle de “sætninger, som mor” jeg husker fra min barndom, var der ingen andre, der syntes så surrealistiske som den situation, der opstod, da Jeg bad min mor eller min far om tilladelse til at gøre noget, og de svarede mig ved at bede mig om at bede den anden part.

Problemet var, da den anden forælder kastede bolden tilbage, og vi vendte tilbage til udgangspunktet. Fra en til en anden og fra en anden til en uden at få et klart svar. Har det nogensinde sket dig?

“Du vil dræbe mig af afsky”

Men hvis der er en dramatisk sætning, kan kraften ikke være denne. Selvfølgelig mener jeg ikke vigtige bekymringer eller handlinger med alvorlige konsekvenser, men snarere normale ting, som alle børn gør på et tidspunkt, men at forældre kan overvinde os.

Jeg indrømmer, at før en monumental bedøvelse af mine børn, har jeg også sagt det en gang, og de fattige har set på mig med vidtynede øjne uden nogensinde at forstå alvoret i situationen og grunden til mine ord. Det bedste er griner senere sammen for at dramatisere emnet og forklar dem overdrivelserne, at vi undertiden er voksne med vores udtryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *