Miss Cantine

For mødre, der har mistet deres børns første gang

At være mor er ikke let. Ja, det er smukt, det fylder dig med tusinder af søde og følelsesmæssige øjeblikke, det skubber dig til at være et bedre menneske, og dine børn bliver en stor motivator til at have styrken til at gøre næsten alt. Men det er ikke et let job og bestemt det har også sine mørke eller triste øjeblikke.

Et af disse øjeblikke, som du kun kan leve ved at få børn, er ikke at være i stand til at være til stede på vigtige øjeblikke i udviklingen af ​​dine børn: som deres første skridt eller deres første ord. Derfor I dag vil jeg dedikere et par ord til alle mødre, der har mistet deres børns første gang.

Jeg savnede også min datters første gange

Før jeg starter med det budskab, jeg vil videregive til dig i dag, vil jeg fortælle dig lidt om min situation som mor og forklare, hvorfor dette er et meget specielt og følsomt emne for mig. I dag er jeg så heldig at arbejde hjemmefra, men det var ikke altid sådan.

Da min datter blev født, ligesom millioner af mødre, Jeg var nødt til at vende tilbage til arbejdet, så snart min barselsorlov sluttede. Det var et af de tristeste og mest ødelæggende øjeblikke i mit liv, for selv om jeg vidste, at min datter ville være i gode hænder, brød det mit hjerte væk fra hendes side, der var så lille.

Månederne gik, og timerne væk fra hende virkede evige. Jeg følte mig skyldig for at have forladt hende, men i det øjeblik havde jeg ikke noget valg, jeg havde brug for det job. naturligt, Jeg gik glip af mange værdifulde øjeblikke ved hans side, og det gjorde mig ondt. Men intet gjorde mig så meget ondt, ligesom den dag, hvor jeg gik glip af hans første skridt.

Jeg kan huske det, som om det var i går, og der er gået mere end tre år. jeg Jeg sad ved mit skrivebord og arbejdede, da jeg på min mobil modtog en video af min lille pige ved 11 måneder, hvor hun tog sine første skridt. Og ligesom Serena Williams, græd jeg for ikke at være til stede på dette tidspunkt. Selvom jeg vidste, at det ikke var op til mig, følte jeg mig meget trist og skyldig.

I dag forstår jeg, at der nogle gange er der ofre, som vi som mødre skal give, og vi har intet andet valg. Men netop fordi jeg ved, hvor smertefuldt og vanskeligt dette kan være, har jeg besluttet at dedikere et par ord til de mødre, som ligesom mig har mistet deres børns første gang.

Føl dig ikke skyldig: det er ikke altid muligt at være til stede

Noget, der når mange af os med moderskab ud over alle de fysiske, følelsesmæssige ændringer og i vores livsrytme, er den berømte og undertiden overvældende skyld. Det ser ud til, at mødre altid skal være skyldige over noget: at hvis vi arbejder eller ikke, at hvis vi ammer eller ikke, at hvis vi gør dette eller det. Skyld ledsager os altid, men vi bør ikke tillade det.

Det er sandt: der er mange situationer, som vi gerne vil være forskellige, men helt sikkert mange af dem er ikke afhængige af os, eller deres løsning er ikke i vores hænder. Undertiden er det at arbejde uden for hjemmet den eneste mulighed, vi har eller gør, fordi vi ønsker at fortsætte med at udvikle vores professionelle side. Begge situationer er gyldige, og vi skal ikke være skyldige over det.

Selvfølgelig gør det ondt at ikke være til stede i vores børns første tider, men vi må acceptere, at dette undertiden er en fantasi. At være tilgængelig og super opmærksom på absolut alle de første tider for vores børn, det er ikke altid muligt. Det er ikke engang en realistisk tanke.

Det er sandt, at mange af os drømmer om at være, men der er snesevis af situationer, der kan gøre dette ikke altid sandt. Fra at arbejde hjemmefra, til at gå ud i et par minutter for at gøre nogle afventende, såsom at gå til banken eller en lægehøring, mens vi passe på vores børn. Selv når vi var hjemme hos dem, kunne vi savne dem ved at gå på badeværelset eller lave mad, mens far er sammen med babyen.

Så med dette vil jeg fortælle dig noget, som jeg ville have ønsket at høre i det øjeblik: Føl dig ikke skyldig for ikke at have været det. Dette vil ikke gøre dig mindre mor eller en dårlig mor. Og jeg garanterer, at det ikke er den eneste gang, du kan se din baby lære at gøre noget.

Også de andre gange er specielle … og den tredje og fjerde

Da jeg gik glip af Lucias første skridt, fortalte en kollega, der allerede havde to børn og havde gennemgået noget lignende, noget, jeg aldrig vil glemme: ‘første gang’ er, når du ser hende gøre det. Jeg elskede det Og er det værdien af ​​disse øjeblikke er ikke kun i, hvis det er første gang, vores børn gør det eller ej.

Den sande betydning af disse første tider er i glæden ved at dele disse øjeblikke. Så vidt vi ved, kunne vores baby godt gøre noget for første gang på et tidspunkt, hvor ingen så på! Hvad der gør dem virkelig emotionelle er den følelse og fest, der foregår i selskab.

Hvert øjeblik, vi bor ved siden af ​​vores børn, er et øjeblik, vi skal værdsætte, fejre og huske. Dag efter dag lærer de nye ting og Alle er lige så specielle foran dine øjne: Han opdager sine evner, når han udforsker verden ved din side!

Bliv ikke så overvældet, hvis du ikke kunne være til stede første gang din baby gjorde noget foran nogen, frigør denne skyld og nyd den anden, tredje, fjerde eller femte gang: din baby vil fortsætte med at perfektionere det, han lærer at gøre, og han vil elske at have dig der, selvom det ikke er første gang, han gør noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *