Miss Cantine

Min søn vil lære at spille et instrument, hvad skal jeg huske på?

Musikdagen fejres i dag, en meget vigtig aktivitet i udviklingen af ​​børn og med flere fordele: det hjælper dem med at forbedre koncentrationen og kropsudtrykket, stimulerer deres fantasi og kreativitet og udvikler deres intelligens.

Fra en bestemt alder, især hvis der er musikalsk kultur i familien, kan børn begynde at vise interesse for lære at spille et instrument. I så fald, hvilken er den mest passende for dem, og hvilken slags undervisning er bedst for dem? Jeg deler min personlige oplevelse, og jeg giver dig nogle tip, som jeg håber, vil være nyttige, hvis du befinder dig i denne situation.

Min personlige oplevelse med musik

Den 22. november har festen for Santa Cecilia, musikerens skytshelgen, altid boet i mit hus på en meget speciel måde. Min barndom har været præget af musik og specifikt denne dag brugte jeg det mellem koncerter og betragtninger.

Jeg begyndte at studere klaver og musikteori med otte år, selvom kærligheden til musik ikke kom mig tilfældigt. Min onkel er en professionel pianist, min bedstefar brænder for musik med en privilegeret stemme, og min mor lærte mig at elske klassisk musik og dens historie, siden jeg havde grund.

Derfor foreslog mine forældre, da jeg var otte år, at tilmelde mig officiel musekonservatorium Jeg tøvede ikke et øjeblik. De første år med musikalsk undersøgelse var virkelig sjovt!

Jeg kan huske de lange sommereftermiddage, der spillede klaver med fire hænder med min bedste ven, nerverne før en koncert, før hundreder af mennesker, de små, men specielle familiekomponeringer, eller euforien løsnet, da indsatsen og engagementet betalte sig.

Men jeg kan også huske, at efter disse første år med “leg og sjov” var undersøgelserne komplicerede, og Der kom ofre, og manglen på tid til at dække alt. Spilletimerne ved at forlade skolen blev reduceret, fordi jeg var nødt til at studere klaver, og selvom jeg var glad for, der kom en tid, hvor musikalsk eksamen blev kompliceret på en svimlende måde.

Og snart var der hjælpeløshed, tårer og nederlag, da jeg følte mig ude af stand til at fortsætte med at kombinere musik og det niveau af efterspørgsel, med studier på instituttet og presset fra forestående selektivitet. Og det var en trist afslutning på min musikalske karriere.

Af de tyve børn, der begyndte at studere klaver med otte år i det officielle vinterhave, blev de på den ene hånds tæller dem, der fortsatte deres studier ud over grundskolen og gjorde musik til deres livsstil.

Tip til husk, hvis dit barn vil lære at spille et instrument

Min oplevelse på vinterhagen var vidunderlig, fuld og fuld af nuancer, oplevelser og læring at jeg ikke havde haft en normal skole i en normal skole. Men måske på grund af dette var den indsats, som jeg personligt antog, meget større.

I dag ser min otte år gamle søn klaveret, vi har hjemme, og fortæller mig, at han vil lære at spille det, og jeg synker uundgåeligt i et hav af tvivl:Jeg tilmelder dig et officielt vinterhave, da jeg studerede, eller jeg vælger en anden type musikalsk undervisning?

Fra min erfaring som musikstuderende pige og nu som mor, dette er mine tip og tanker, hvis du tænker på at pege dit barn til musikklasser, så han lærer at spille et instrument:

  • I første omgang spørg ham, om han virkelig kan lide at studere musik eller er det bare et midlertidigt indfald. Undersøgelsen af ​​et instrument kræver anstrengelse og dedikation, så hvis barnet ikke er meget overbevist eller beslutningen er taget på en lidt tankevækkende måde, kunne han trætte hurtigt og ønsker at forlade.

Hvis dette sker, vil hver familie tage spørgsmålet op, som de finder passende. Der vil være forældre, der foretrækker ikke at tvinge barnet til at fortsætte deres studier og give dem mulighed for at droppe, eller der kan være andre, der kræver deres børn et større engagement, især når der er foretaget en vigtig forudgående økonomisk udgift på et instrument.

  • Og dette er et andet punkt at overveje: musikinstrumentet. For at lære at spille et instrument er det vigtigt at have det derhjemme, selvom jeg anbefaler, at du ikke køber den første dag.

Min anbefaling er det det instrument, du vil studere, inden du tager skridt og køber det, er meget velværdet. Fordi der er instrumenter, der kan være relativt billige, såsom guitar eller fløjte, men andre såsom klaver eller viooncello kræver et betydeligt økonomisk udlæg.

  • Når beslutningen om at studere et instrument er taget, er det værd at spørge, om du vil virkelig have din søn til at dedikere sig professionelt til musik, (dvs. at studere i et officielt vinterhave) eller blot lære musik i et mindre krævende tempo, i musikskoler eller med private lærere.

En af de positive ting ved studere musik i et officielt konservatorium er, at musikalsk undervisning er reguleret. Det har ugentlige klassetider og inkluderer ikke kun undervisningen i instrumentet, men også andre komplementære fag, der vil bidrage til en mere solid musikalsk dannelse.

Men du skal også vide, at børn skal deltage obligatorisk i klassen og undersøge sig selv for at opnå officielle kvalifikationer og en akkrediteringsgrad ved afslutningen af ​​hvert trin (elementær, professionel eller højere grad). Tværtimod, hvis vi for eksempel vælger muligheden for en privatlærer, kan barnet lære i sit eget tempo og uden pres.

  • Det er også værd at vide, at normalt Det officielle vinterhave er ikke tilgængeligt, før barnet bliver otte. På den anden side, hvis vi vælger en anden type metodologi til undervisning i et instrument, kan vores barn starte selv efter tre år.
  • Og til sidst råder jeg dig også til at spørge dine børn om den type musik, de vil lære, Klassisk eller moderne?

Hvis det, du kan lide, er moderne musik, skal du huske det konservatorier underviser hovedsageligt i klassisk musik, og selvom barnet ved, hvordan han læser og fortolker en score, ved han, hvordan man spiller al slags musik, kan indlæringen gå langsomt.

Uanset om det er på et officielt vinterhave, i en musikskole eller med private lærere, når først beslutningen er truffet om at lære at spille et instrument, er mit råd, at Nyd meget, og at denne aktivitet på intet tidspunkt kræver barnet mere end han kan give.

God musikdag til alle!

  • IStock-fotos

  • I babyer og mere musik og børn: en terapi for næsten alt, sjov klassisk musik for børn, musikalsk uddannelse i barndommen forbedrer hjernens kapacitet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *