Miss Cantine

Ni ting, som jeg ville gøre anderledes i mit fødsel, hvis jeg kunne gå tilbage i tiden

Sandsynligvis vil de fleste af os gerne være godt forberedt på eventyret med at opdrage børn, men sandheden er det ingen fødes ved at vide, hvordan man kan være far eller mor. Jeg kan godt lide at sige, at moderskab er en række succeser og fejl, som vi gør, når vi går ad den vej, som uden tvivl efterlader os med store lektioner.

dog undertiden kan jeg ikke hjælpe med at tænke på, hvor anderledes alt ville have været, hvis tingene var forskellige og jeg ville have undersøgt mere eller ville have kontaktet mere erfarne mødre for at give mig et af disse tip, der ikke kommer i bøger eller magasiner.

Selvom jeg ikke fortryder, hvordan jeg har levet min moderskab, tænkt lidt i eftertid og reflekteret over alt hvad jeg har lært i disse næsten fem år, tror jeg måske jeg kunne have taget bedre beslutninger. Derfor og med det formål at hjælpe en nylig mor eller hvis baby endnu ikke er født, deler jeg i dag ni ting, som jeg ville gøre anderledes i mit fødsel, hvis jeg kunne gå tilbage i tiden.

Jeg vil ikke give nyheden med det samme

Fødsel af en baby, det være sig fødsel eller kejsersnit, Det er et af de stærkeste og mest følelsesladede øjeblikke i moderskabet. Det er dagen, hvor du holder op med at være bare kvinden, for virkelig at blive mor efter at have gennemgået en fuldstændig transformation af krop og sind.

Efter fødslen er vi i vores mest sårbare tilstand, hvor vi er nødt til at have plads og fred for at komme os, uden at modtage besøgende og fokusere på at være sammen med vores baby. Så hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville dette utvivlsomt være en af ​​de ting, jeg ville gøre anderledes i mit fødsel: vent et par dage eller endda op til en uge med at give nyheden om, at min baby allerede var født, og dermed nyde alene og hvile.

Jeg ville bekymre mig mindre

De siger, at når en mor bliver født, fødes skyld. Men til det vil jeg tilføje, at den enorme og permanente bekymring, der vil ledsage os resten af ​​vores liv, også er født. Dog i mit fødsel Jeg bekymrede mig for meget for alt, hvad “kunne” ske og kom foran mig i stedet for at nyde det nuværende øjeblik.

Jeg vil hvile mere

Dette er virkelig, hvad jeg bestemt ville ændre ved mit fødsel. Jeg ved ikke, om det bare er mødre, men det ser ud til, at vi kan lide at spille todografier utrætteligt fra første dag. Det er rigtigt, mødres mentale byrde starter praktisk talt fra de første timer med vores baby, og det burde ikke være sådan.

Vi må forstå, at fødsel er et nødvendigt tidspunkt for vores bedring og tilpasning, at huset og alt andet forbliver der, og at intet vil ske, hvis vi tillader os at hvile og vi bærer tingene på en mere afslappet måde.

Ville stole på mig mere

Fra min erfaring og den, der deles af andre mødre, er fødslen et af de mest vanskelige og mørke faser af moderskabet. Ikke kun fordi vi står over for en helt ny verden, men fordi vi netop gennemgik en total transformation, der har efterladt os følsomme og sårbare.

Men alt dette er normalt. Ingen har en baby og bliver straks en ekspertmor (og aldrig vil det, fordi moderskab er en række udfordringer og kontinuerlig læring). Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville jeg ikke tvivle på mine færdigheder efter fødsel så meget, og jeg ville stole mere på mig selv, og at alt ville fungere godt.

Jeg ville ikke være i tvivl

En af de fejl, jeg begik under mit fødsel, var at bevare al den tvivl og frygt, jeg havde. Jeg følte det var latterligt, at jeg ikke kunne gøre tingene rigtigt, at jeg fejler, fordi alle havde fået det til at virke så let. “Du holder din baby fast på titten, og du er færdig“. “Tag det i dine arme, så vil det roe ned”Det er ikke sandt, det er ikke altid sådan.

Men jeg turde ikke spørge, hvordan jeg kunne løse disse slags situationer, fordi alt skulle ske af sig selv og naturligt, når min baby blev født. Det er ikke let, det er ikke enkelt. Så uden tvivl Jeg vil stille alle de spørgsmål, der gik gennem mit sind, uanset hvor enkle eller indlysende de måtte synes.

Jeg ville have professionel støtte

Moderskab ledsages bedre, og hvis du udover dit familiestøttenetværk, har du det fagfolk, der kan rådgive og ledsage dig, bør oplevelsen være endnu bedre. At søge og få støtte fra en doula, en jordemoder eller en amningskonsulent kan gøre den store forskel mellem et fødsel fuld af tvivl og en fuld af læring.

Postpartum opsving: alt hvad du skal overveje for at tage sig af dig selv på dette tidspunkt

Jeg beder om hjælp uden frygt

Hvorfor er det så svært for os at bede om hjælp efter fødslen? Jeg ved ikke, om dette er et biologisk, kulturelt eller socialt spørgsmål, men det har jeg fundet At bede de fleste mødre om hjælp er noget, der koster os meget kræfter og mod. Måske føler vi, at det er at indrømme, at vi ikke kan gøre det alene, selvom virkeligheden er den: en enlig mor kan ikke med alt.

Men vi skal gøre det, især i de øjeblikke, hvor vi har mest brug for det, såsom fødsel. Lad os bede om hjælp at lære at gøre ting, at være i stand til at hvile bedre, være i stand til at komme sig roligt uden at føle, at vi har en million ting at gøre.

Jeg ville se efter tid til mig selv

Selvom jeg heldigvis ikke led af fødselsdepression, er sandheden, at efter at min datter blev født, glemte jeg mig helt, og al opmærksomheden vendte sig mod hende og blev prioriteret derhjemme, på et tidspunkt, hvor jeg også havde brug for støtte og opmærksomhed . Heldigvis er moderskab ikke som fødsel, og til sidst tog tingene et mere afbalanceret tempo.

Vi må dog huske det mor betyder også noget, mor er også en prioritet. Og selvom det er vigtigt at være sammen med vores baby og passe på ham, skal vi også passe på os selv og kigge efter øjeblikke af frakobling og hvile for at føle os bedre.

Virkeligheden af ​​den manglende opmærksomhed og pleje af mødre i fødslen, i et indlæg, der er blevet viralt

Jeg ville være mere blid med mig selv

Og til sidst, hvis jeg kunne gå tilbage i tiden og ændre noget af mit fødsel (og min moderskab i almindelighed), ville jeg bestemt være mere blid med mig selv. Han ville ikke kræve mig så meget, og i stedet for at dømme mig for ikke at være i stand til at gøre tingene godt, ville jeg forstå det Jeg lærer, og at trods al frygt og tvivl klarer jeg mig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *