Miss Cantine

“Jeg holder mig fast ved min datter og livet. Jeg vil leve!”, Vi talte med Yolanda, en mor, der blev diagnosticeret med brystkræft for anden gang

Hvis hovedpersonen i den følgende historie skulle defineres med et enkelt ord, ville det uden tvivl være en “fighter”. Yolanda er mor til en otte år gammel pige, en fotograf af erhverv og en blogger på sin fritid. Men Yolanda er først og fremmest en utrættelig fighter og en overlevende.

For 12 år siden overvinde han kræft i skjoldbruskkirtlen, og for fire år siden slog han også brystkræft. Men desværre for et par dage siden modtog han nyheden om, at brystkræft var vendt tilbage til hans liv. Så Yolanda har taget sine boksehandsker igen og er ved at hoppe ind i ringen for tredje gang. Denne smukke kvinde med uudsletteligt smil og generøsitet i overflod er et eksempel på kamp og optimisme, og det var derfor, vi ønskede at tale med hende på en dag som i dag, hvor vi alle sammen går sammen mod brystkræft.

“Jeg vil gøre alle kvinder opmærksomme på vigtigheden af ​​selvudforskning”

“Jeg havde lige haft en lægeundersøgelse i februar, og alt var fint. Men for nylig var jeg mere træt end normalt, jeg havde tabt noget vægt, og jeg havde også en smule smerter i armhulen.”.

“Jeg havde ikke undersøgt i cirka to måneder, noget jeg altid har gjort, både før jeg havde brystkræft for første gang og selvfølgelig senere. Men denne sommer slappede jeg af og lod min vagt ned. Så så snart jeg bemærkede den lette smerte Jeg begyndte at udforske, og jeg følte straks en klump og jeg vidste, at det var ondt. Den næste dag sendte lægen mig en ultralyd, og de bekræftede straks mine mistanker “.

“nu Jeg venter på at kende resultaterne af de test, der er blevet udført til mig og biopsien. Du skal vide, hvilken type kræft det er, om det er udbredt eller ej, og om det er taget til tiden. Alt dette vil bestemme den type behandling, der skal følges. Det er det sværeste at vente. “.

“Jeg føler vrede og hjælpeløshed, men vi er nødt til at kæmpe”

”Lige nu, fire år efter min første brystkræft, er det, da jeg begyndte at føle mig bedre fysisk, takket være det arbejde, som både min psyko-onkolog og jeg har udført. Endelig kunne jeg se i spejlet og se den kvinde, jeg var før sygdommen, og det fik mig til at føle mig godt“.

”Men efter denne nyhed er alt ændret. Jeg føler terror, især for at der kan være metastaser, og jeg føler også vrede, vrede og hjælpeløshed, for lige nu begyndte jeg at genopbygge mit liv og igen skal det starte igen “.

“Så snart de fortalte mig nyheden, kollapsede jeg, men efter at have grædt alt hvad jeg var nødt til at græde, tørrede jeg mine tårer og gik efter min datter i skolen. Fordi jeg skal fortsætte med mit liv, og selvom jeg ikke tager det væk fra hovedet, jeg prøver at være optimisme. ”

“Min datter er den, der giver mig styrke”

”For at overvinde min første brystkræft greb jeg min datter, der på det tidspunkt var tre år gammel. Det gentog sig i mit hoved, igen og igen, at jeg ikke kunne lade hende være i fred, og at jeg var nødt til at kæmpe for hende “.

”Også min familie og mine venner, både min sædvanlige cirkel og venskaberne på 2,0, var meget vigtige i min bedring. Jeg ville ønske, at alle altid kunne stole på støtte fra så mange mennesker, der var forenede, der sender dig mod og positiv energi til at overvinde de laveste dage! “.

“Og ved denne anden lejlighed tror jeg at stole på dem. Da jeg har offentliggjort nyhederne, er der mange mennesker, der har vendt sig til mig, og det forlader mig ikke alene. Din støtte er afgørende at rejse stien til denne hårde sygdom “.

“Jeg har mange ting at gøre, at leve og se, så jeg klæber fast til min datter og til livet. Og selvom jeg er meget bange, smiler jeg fortsat med verden. Jeg vil leve!”

Den håbefulde historie om en mor, der gennemgik brystkræft, mens hun var gravid

“I begyndelsen afviste min datter mig, og jeg led meget for hende”

“Min datter var bare tre år gammel, da jeg fik diagnosticeret den første brystkræft, og jeg troede, det ville være svært for et barn i den alder at forstå de fysiske ændringer, som hendes mor var nødt til at gennemgå. Så Jeg besluttede at forklare fra starten, hvad der skulle ske med mig, altid ved hjælp af sætninger og forklaringer i henhold til deres alder “.

“Jeg fortalte ham, at jeg var syg, og at de ville give mig medicin, der ville få mit hår til at falde ud, selvom så ville jeg vokse tilbage. Jeg forklarede også, at jeg sandsynligvis var træt af og til, og at selvom jeg ikke gjorde det Jeg kunne tage hende til parken så ofte som jeg gjorde, far og andre pårørende ville gøre det for mig. ”.

“Men i de første måneder oplevede min datter min sygdom på en negativ måde. Hun afviste mig, skammede mig og var meget trist. Hver aften, før hun gik i seng, bad hun om at se billeder af mig inden sygdommen … Han ville minde mig om, hvordan det var ”

Hvorfor du skulle holde op med at fortælle dine børn “der sker ikke noget”, når de græder

“For mig var det en meget hård fase, fordi jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle handle med min lille pige. Så jeg bad hendes børnelæge om hjælp til at henvise os til en børnepsykolog, men bureaukratiet er langsomt og udnævnelsen kom aldrig. Heldigvis, lidt efter lidt accepterede min datter situationen bedre, og blev endda en stor støtte for mig. “

Nu er jeg bange for at fortælle dig nyheden igen. Han er otte år gammel, han er mere moden og måske ville han se det anderledes, men han husker stadig, da jeg levede det og græder for det, jeg gik igennem. Så jeg erkender, at det er meget skræmmende at møde mig på det tidspunkt, hvor jeg fortæller ham, og jeg ved virkelig ikke, om jeg vil … “

“Det magiske lag”, en børns historie om brystkræft

”Under min første brystkræft indså jeg, at jeg var nødt til at stole på ressourcer til at forklare min datter, hvad der skete, så Jeg besluttede at skrive en børnehistorie om emnet, med det formål at tjene os begge som en souvenir, når alt var sket “

Jeg kontaktede illustratøren Creandy Pedagoga, som ikke tøvede med at hjælpe mig ved at lave nogle smukke tegninger for at illustrere fortællingen. Jeg titlede det “The Magic Cloak”, og i den forklarede, hvad brystkræft er, men ud fra et optimistisk og fantasifuldt syn, at fortælle børnene “

Historien var baseret på min historie, og hvordan min datter levede den.. Det handlede om en mor og hendes datter, der anbragte en magisk kappe, der gav dem superkræfter til at bekæmpe sygdom sammen. På siderne forklarede det også, hvordan min pige og jeg spillede for at forklæde os med parykker og tørklæder og lod som om vi var pirater. Ressourcen til kostumer var en stor hjælp for min datter “

“Det er vigtigt at have et travlt sind, mens behandlingen varer”

”Jeg arbejdede i et firma, da jeg fik diagnosen brystkræft for første gang, men så måtte jeg tage orlov, fordi jeg fysisk ikke var i stand til at fortsætte med de samme arbejdsrytmer. At fortsætte med at arbejde eller ej under sygdommen afhænger meget af hver person og typen af ​​arbejde lad det være. “

“Ja, arbejde, eller det er ikke vigtigt at holde dit sind travlt i processens varighed, fordi det hjælper dig med at fortsætte og ikke løbende engagere dig i negative tanker. “

”Lidt efter lidt vendte jeg tilbage til at arbejde som fotograf, og rapportering til nyfødte, børn og familier har også hjulpet mig med at se de positive aspekter af livet, at omringe mig selv med smil og sætte mit sind, og mit mål er smukke ting, langt fra sygdommen “

“Brystkræft er ikke lyserød”

I den periode, hvor hans første behandling varede, skabte Yolanda store venskaber. Alle sammen stærke og modige kvinder, der har bekæmpet sygdommen fra det første øjeblik, uden at miste lysten til at leve eller smile, på trods af modgangen.

Derfor ville Yolanda på en dag som i dag huske dem alle og hævde det brystkræft er ikke lyserød:

“At have kræft er tosset, og der er ikke noget lyserødt ved det. Det er sandt, at brystkræftoverlevelse er forbedret markant i de sidste 20 år, og at ifølge AECC-data den fem-årige overlevelsesprognose for diagnosen er større end 80 procent ”

“Men der er også ledsagere, der bliver på vejen og det vil ikke være, fordi de ikke har kæmpet med al deres styrke for at fortsætte med at leve. Derfor er det så vigtigt at fortsætte med at undersøge, vise virkeligheden af ​​sygdommen og kræve flere ressourcer. Og det opnås ikke ved at placere en lyserød bue på flappen og offentliggøre fotografering på sociale netværk

“Derfor vil jeg på en dag som i dag huske Miriam med særlig kærlighed, der forlod os for to dage siden. Stor ledsager af kamp, ​​mor til to smukke piger og fighter for evigt smil. Jeg ønsker kun, at uanset hvor det er, skinner det med den samme kraft, som det gjorde på jorden. For hende, for alle de kvinder, der forlod for tidligt, og for dem af os, der fortsætter i kampen: lad os blive opmærksomme på denne barske virkelighed

Forsidefoto | iStock

Anerkendelser | Yolanda Romano (Paris Maria)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *