Miss Cantine

Arbejdet vil altid være der, men vores børn bliver aldrig så små igen

Når en baby fødes, uanset om det er den første, anden eller tredje, mange ændringer kommer til familiens rutine. Nu er den mindste prioriteret, og vores livsstil kan kræve vigtige beslutninger. En af dem er, om mor (eller far) vender tilbage til arbejdet senere.

Selvom dette er en unik og anderledes beslutning, der afhænger af hver families behov, deler jeg i dag en personlig oplevelse for de mødre, der er på krydset mellem at vende tilbage til arbejdsverdenen eller blive hjemme med deres børn.

Før jeg fortsætter med denne historie, vil jeg gerne præcisere det denne skrivning vil ikke få nogen mor til at føle sig dårlig eller skyldig, hverken til dem, der gerne vil bo derhjemme, men ikke kan, eller for dem, der har muligheden for det, har valgt at fortsætte deres karriere efter at have fået børn.

Dette er ganske enkelt en reflektion, som jeg har besluttet at dele baseret på min personlige oplevelse, og den beslutning, jeg valgte at tage for et par år siden, da min datter var yngre, og jeg havde en stor jobmulighed.

Gå tilbage på arbejde eller være mor på fuld tid?

Måske lyder dette som en nem beslutning at tage, men i virkeligheden det er mere kompliceret, end det ser ud tilDet er en beslutning, der involverer vores følelser. I mit tilfælde var jeg i stand til at afslutte mit fuldtidsjob på et kontor, da min datter var et år gammel.

Jeg var træt af ikke at være i stand til at tilbringe mere tid med hende, fortsætte med at savne de specielle øjeblikke i hendes tidlige år, som den dag, hun tog sine første skridt, og jeg arbejdede. Dette involverede naturligvis flere ofre og ændrede mange ting i vores rutine.

Så med en masse mod (og på samme tid meget frygt) gik jeg til min boss kontor og Jeg takkede ham for muligheden for at have arbejdet med dem alle disse år, men jeg forklarede, at jeg var nødt til at være sammen med min datter. Det, der kom næste, var uger fulde af blandede følelser: tristhed, fordi jeg efterlod et godt team og en stor chef, der ikke ville slippe mig, men glæde, fordi jeg endelig ville være sammen med min datter.

37% af mødrene overvejer at opgive deres job, når de vender tilbage fra deres barselsorlov, selv når det forlænges

Efter flere måneder at være en fuldtidsmor, da min datter var ved at blive to, Jeg havde en stor jobmulighed. De havde anbefalet mig at være ansvarlig for public relations for en person med en høj position, og de ringede til mig, fordi de havde været meget interesseret i min profil.

Naturligvis var det et job med meget god løn og store fordele, som ville løse mange afventende situationer derhjemme og få os til at føle os mere afslappet i det økonomiske aspekt. Det var et job, der ville være vanvittigt at sige nej. Men også det var en meget krævende position, som krævede, at jeg rejste ofte med ophold ude.

Og selv om jeg oprindeligt var meget ophidset og var ved at dø for at sige ja for alt det, de tilbød, gav de mig muligheden for at tænke over deres tilbud i tre dage. Jeg tænkte non-stop i løbet af den tid og returnerede endelig opkaldet. Som du forestiller dig ved titlen på dette skrift, Jeg besluttede at takke dit imponerende tilbud, men til sidst afviste jeg det.

Hvorfor jeg valgte at blive hjemme med min datter

Dette var bestemt et af de afgørende øjeblikke i mit moderskab, og hvor jeg kunne se, hvad de ofte siger: moderskab ændrede min måde at tænke på. Jeg har altid ønsket at arbejde og holde mig optaget. Jeg kan godt lide at skabe og tænke på nye ting.

Før jeg havde min datter, ville jeg sandsynligvis have accepteret dette job uden tøven. Men nu hvor jeg er mor, var det ikke så enkelt. Og i de dage med refleksion og ubeslutsomhed indså jeg en realitet: Der vil altid være arbejde, men min datter bliver kun lille en gang. Og tiden vender ikke tilbage.

Tre år efter dette jobtilbud, fejrer jeg mit femårs jubilæum som mor, og Jeg ved, at jeg tog den rigtige beslutning. Livet ved siden af ​​hende ville have været meget anderledes end at sige ja, og jeg ville have savnet mange små, men meget følelsesladede øjeblikke ved hendes side.

Og der er noget meget klart: intet job eller løn kan matche eller endda sammenligne til oplevelsen og fordelene ved at være sammen med dine børn og se dem vokse. Selvfølgelig er det en beslutning, der indebærer ofring for det økonomiske aspekt, men det gør det bestemt værd at stoppe med at spise frokost eller middag.

Naturligvis er virkeligheden, at det samme job ikke altid vil være der, og det kan være vanskeligt eller komplekst at vende tilbage, men der vil altid være forskellige jobmuligheder eller muligheder, selvom du skal starte fra bunden eller nedenfra.

Jeg ved, at det ikke er en mulighed for at tage en sådan beslutning for alle familier, og at det at være hjemme ikke er tilgængeligt for alle mødre. men når du har muligheden for at vælge mellem den ene eller den anden ting, er det rart og meget positivt at drage fordel af det, fordi det er år og faser, der kun leves en gang.

Udnyt nu, når de er små: dine børn bliver kun børn én gang

Selvfølgelig vil jeg ikke pålægge eller sige, at hvis du har denne mulighed, skal du vælge ja eller ja for at blive hjemme. Der er kvinder der de vælger at fortsætte deres karriere kun af lidenskab og ikke af nødvendighed, og det er også fint Og det er et godt eksempel for dine børn.

I sidste ende er beslutningens respektive mor respektable og unikke i henhold til deres forhold og behov, fordi ikke alle tænker, føler og lever det samme. Men hvis du har muligheden for at vælge, og du tvivler, håber jeg, at min oplevelse tjener dig, fordi Der vil altid være arbejde, men vores børn bliver aldrig så små igen..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *