Miss Cantine

Ja, jeg er heldig som en mor, der bliver hjemme, men det betyder ikke, at det er let.

I dag har mange mødre muligheden for at vælge, hvordan vi skal leve vores moderskab. Faktorerne og årsagerne kan være unikke for hver kvinde, men regelmæssigt, når man taler om moderskab, er der to muligheder: vende tilbage til arbejdsverdenen og være en mor, der arbejder hjemmefra, eller blive hjemme med dine børn.

Personligt tror jeg, at begge situationer har deres respektive ansvar, men for mange mennesker synes det at være ubesværet eller vigtigt at være en mor, der bliver hjemme. Derfor vil jeg i dag dele en refleksion, hvor ja, jeg anerkender det Jeg er heldig at være en mor der bliver hjemme, men det betyder ikke, at det er let.

Hvor heldig er du at være hjemme!

Dette er sandsynligvis en af ​​de sætninger, der mest høres af mødre, der bliver hjemmeisær hvis i deres by eller i deres sociale cirkel arbejder de fleste kvinder uden for hjemmet. Og det er meget sandt, at ikke alle mødre har råd til at forlade deres job for at blive hjemme med deres børn.

Det er bestemt noget, som mange er enige om: ja, det er noget meget rart, og du er meget heldig at kunne være derhjemmeisær i et samfund, hvor kvinder nu forventes at vende næsten øjeblikkeligt tilbage til arbejde efter at have fået deres babyer.

Problemet er, at At være en mor, der bliver hjemme, er noget, der har mistet en masse værdi, anerkendelse og / eller fortjenesteisær efter at have kæmpet og fejret kvinders rettigheder og rum i arbejdsmiljøet, som tidligere var domineret af mænd.

Måske netop fordi der stadig er mange rum at kæmpe for på arbejdspladsen, virker det at være en mor, der bliver hjemme, noget, som ikke er værd at anerkende. Derfor nogle mennesker ser det som noget “let” eller afslappende, held og lykke, for at “bare” være en mor, der bliver hjemme.

Når de tror, ​​det er som om du er på ferie

Dette lyder måske som noget, der er opfundet, men det har virkelig været min tur til at møde mødre, der siger, at de ved at sige, at de ikke arbejder på noget kontor eller sted udenfor, mennesker De lykønsker dem og nævner, at det skal være godt, for at være hjemme hos børnene er som om de var på ferie. Men ingen herrer, det er ikke sådan.

At være hjemme med børn og være en fuldtidsmor eller endda arbejde hjemmefra med børn, kan være alt: en vidunderlig oplevelse, noget meget givende, mange af drømmen, men uden tvivl, Det ligner ikke engang eksternt en ferie. Jeg tør sige, at det er et af de mest krævende job i verden.

En mors besked til dem, der tror, ​​at mødre, der bliver hjemme “ikke fungerer”

Selvfølgelig Rutinen for hver mor, der forbliver hjemme, er unik og i henhold til deres behov og ansvarMen jeg er næsten sikker på, at de fleste af os kan være enige om, at arbejde derhjemme, der inkluderer opdragelse af børn og samtidig tager sig af alle de ting, der normalt udføres dagligt, er et, der aldrig slutter:

Det starter allerede før vi åbner øjnene for at vågne op, enten fordi vores børn har brug for os, eller vi begynder at tænke på morgenrutinen, indtil vi sætter hovedet tilbage på sovepuden, men ikke før vi mentalt reciterer listen over øreringe til den næste dag Fysisk er han træt, mentalt, sandsynligvis mere.

Vi klager ikke, og vi benægter heller ikke at være mødre, at vi bliver hjemme. De fleste af os er meget glade for at have denne mulighed og har været i stand til at vælge at gøre tingene på den måde. Men vi må sige det: at være en mor, der bliver hjemme, er at udføre et usynligt og lidt værdsat arbejde i andres øjne, og selvom det kan se ud til, at vi ikke gør noget, gør vi faktisk alt.

Min oplevelse

Før jeg arbejdede hjemmefra, plejede jeg at arbejde på et kontor 40 timer om ugen, undertiden lidt mere, ved visse lejligheder, hvor mit job krævede, at jeg skulle bo et par ekstra timer. Det vil jeg ikke benægte det var meget udmattende al den rutine at gå på arbejde, men ikke før jeg lod alt være klar til min datter og ved afslutningen af ​​dagen vende tilbage for at prøve at gøre alt, hvad der er muligt på bare et par timer. Og selvfølgelig var det også ganske umotiverende at være væk fra hende det meste af dagen.

Efter et stykke tid stoppede jeg og Jeg var en fuldtidsmor i et år, indtil muligheden for at arbejde hjemmefra blev præsenteret, som kom som en ring på min finger, fordi jeg er en meget rastløs person, der kan lide at være involveret i at arbejde og tænke over, hvad jeg skal gøre næste, men jeg ville fortsætte med at bo tæt på min datter.

Det præciserer jeg dette er bare min personlige oplevelse, men jeg må indrømme, at det at være en mor, der bliver hjemme, har været mere trættende for mig end da jeg arbejdede udenfor. Når du har en baby eller små børn derhjemme, er al din opmærksomhed og energi fordelt mellem dem og listen over husholdningsøreringe hver dag.

En kvinde dokumenterer den daglige barsel, der skal ses af dem, der mener, at hun ikke gør noget derhjemme

Denne fabelagtige illusion kaldet “fritid” findes ikke, og selvom jeg altid anbefaler at kigge efter øjeblikke til dig alene, skal du oftest sjonglere for at prøve at få det, og dette kommer normalt, når alle allerede er faldet i søvn, så du ender med at ofre minutter af værdifuld og meget tiltrængt hvile. Som sagt er det ikke en klage, men alt det, der kan give dig udmattet.

Nu hvor min datter går i skole, har jeg tre eller fire timer om dagen “fri” til at arbejde, gå ud for at betale eller købe ting, som jeg har brug for. Men for det meste er det stadig tungt, fordi børn har brug for mor, og vi skal være der for dem, uanset om andre er i vente og ansvar at udføre.

Så ja Jeg er meget heldig at kunne være derhjemme, men det betyder bestemt ikke, at det er let.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *