Miss Cantine

Hvorfor er det okay for dine børn at se dig græde

Som forældre er vi primært ansvarlige for vores børns pleje, opdragelse og uddannelse. Fra at klæde dem, fodre dem til at lære dem de grundlæggende ting om livet, deres uddannelse afhænger af os. Men også Et aspekt, som vi ikke skal glemme, er deres følelsesmæssige uddannelse, der begynder, da de er babyer.

Det er meget vigtigt, at vi uddanner vores børn, så de ikke er følelsesmæssigt analfabeter, hjælper dem med at forstå og styre deres følelser, og den bedste måde at gøre det på er med vores eksempel. Jeg siger det i dag hvorfor er det okay for dine børn at se dig græde.

Mor, hvorfor græder du?

Jeg har dog altid været en meget følelsesladet person, det meste af mit liv skjulte jeg mine følelser og mine tårer, hovedsagelig af frygt for andres øjne, og fordi jeg ikke ønskede at blive mærket latterlig eller svag, da jeg var i skole eller på offentlige steder.

Da jeg blev mor, voksede den del af mig endnu mere, og til sidst flød min høje følsomhed. Med min psykologs tid og hjælp forstod jeg, at denne følelsesmæssige egenskab var en god ting, og lidt efter lidt begyndte jeg at acceptere og forstå den. Men jeg havde stadig svært ved at lade mig græde mere foran min datter.

Det gjorde jeg selvfølgelig, fordi jeg ikke er sten, men altid i hemmelighed. Jeg kan tydeligvis huske en dag, hvor jeg havde været i terapi i mere end et år, og under et af mine sessioner fortalte jeg min psykolog, at jeg ved mange lejligheder gjorde mit bedste for at kontrollere mig selv for ikke at græde. Han spurgte mig hvorfor, og jeg fortalte ham, at det var fordi nogle mennesker syntes det var latterligt, og hans svar var: “Og hvad?

Og så intet. At hvis jeg føler mig trist eller vil græde, skulle jeg gøre det og nu. Hvad der er normalt, være alene eller ledsaget. Men trods det var jeg lidt tøvende med at lade min datter se mig græde, hovedsageligt fordi jeg ikke ønskede, at han skulle være bange eller bekymret for mig. Og fordi jeg troede, at jeg ved at gøre det måske ikke længere ville se mig selv som dit sikre eller fredelige sted.

Indtil en dag indså jeg noget: Hvordan agter jeg at hjælpe dig med at forstå og positivt styre dine følelser, hvis jeg ikke gør det med mine? Børn lærer ved vores eksempel, og gråd er en naturlig måde at håndtere negative følelser som tristhed eller smerte på, nok grund til, at vi skal tillade os at gøre det, hver gang vi har brug for det.

11 fordele ved god følelsesmæssig styring for vores børn

De første gange, jeg græd foran min datter, bemærkede jeg, at hun bekymrede sig og ikke vidste, hvad hun skulle gøre, undtagen at nærme sig og omfavne. En dag, da jeg var to år gammel, og han så mig græde, spurgte han mig: “Mor, hvorfor græder du?“. Jeg forklarede, at jeg var trist over noget, der var sket, og at gråd fik mig til at føle mig lidt bedre. Han kramede mig og blev ved min side.

Jeg vil have hende til at vide, at selv om vores mål eller vores mål i livet er at være lykkelig og nyde livet, er vi ikke perfekte og vi har også øjeblikke af tristhed eller vrede, og at disse er helt normale og en del af vores menneskelige natur.

Hvorfor er det okay for dine børn at se dig græde

Som forældre er det op til os at hjælpe vores børn med at håndtere deres følelser fra en tidlig alder, og selvom vi ønsker at beskytte dem mod negative følelser, er vi også nødt til at vise dem, hvordan de skal håndtere dem og hvad de skal gøre før dem. Jeg deler nogle Årsager til, at det er okay at lade dine børn se dig græde.

At forstå, at gråd ikke er svagt

I lang tid, hovedsageligt på grund af sexisme og nogle kønsstereotyper, blev tårer fortolket som et tegn på svaghed. Dette er dog ikke sandt. Græderi har modet og styrken til at genkende en negativ følelse, og det første skridt for at begynde at arbejde på en sund måde.

At kende hinanden bedre og acceptere alt hvad de føler

Inde i os er der en masse følelser og følelser, som vi kan opleve. Ser os græde vores børn vil vide, at ligesom der er positive følelser som lykke og glæde, ikke alt er perfektion, og vi har også nogle, der er negative, såsom tristhed eller smerte. Alle er vigtige, og alle er gyldige.

Jeg lader mine børn græde (fordi jeg vil have dem til at være afbalancerede børn)

Så de er ikke bange for at vise deres følelser

Hvis vi foregiver at være glade hele tiden eller gøre vores bedste for at vise et godt ansigt, når vi virkelig ønsker at græde, vi lærer vores børn, at det ikke er godt at være trist, og at vi må foregive, at alt er i orden.

Dette kan være skadeligt for dem, fordi det ikke kun forvirrer dem, men også, kunne få dem til at begynde at skjule, hvad de virkelig føler, der forårsager skyldfølelser og usikkerhed i dem.

At lære dem empati

Når vi undertrykker vores følelser, lider vi dem ikke kun internt: vi isolerer os også fra andre. I stedet At vise vores følelser for vores børn er også en måde at undervise empati overfor andre mennesker på.ved at lære dem, at nogle gange andre også gennemgår svære tider og give dem et eksempel på, hvordan de kan hjælpe eller ledsage, når dette sker.

Når vi græder ledsaget, viser vi desuden ikke kun den følsomme side af os selv, men også, tårer hjælper os med at komme i kontakt med andre mennesker og styrke båndene Vi har allerede med vores familie og venner.

Generelt er grådighed godt for vores sind og krop, renser os, desestresa og gør vanskelige øjeblikke lettere og mere bærelige, så lad dine børn se dig græde Det viser ikke kun, at du er menneskelig, men det er også en god måde at fortsætte med at hjælpe dig med at kende og styre dine egne følelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *