Miss Cantine

Hvorfor skal vi holde op med at spørge: “hvornår er den anden?”

At være omgængelige væsener af natur, og mange af os er glade for at dele vores liv med vores familie og venner, og også at kende og vide, hvilke planer de har. Når det kommer til børn, er det almindeligt at spørge, hvad parets planer er, som tale eller interesse for at vide mere om dem.

Men der er visse spørgsmål, som jeg personligt synes, vi skal stoppe med at stille, for ud over at være en beslutning, der kun svarer til forældrene, det er muligt, at uden at det er vores hensigt ved at spørge: “hvornår er den anden?”, kan vi fjerne visse sår eller forårsage øjeblikke af kvaler og smerter.

Serien med spørgsmål

Sikkert, har du nogensinde været nødt til at se noget billede på sociale netværk eller tale med nogen om den række spørgsmål, som folk normalt stiller, og som er “stigende i niveau” når de skrider frem til nye faser i deres liv.

Det begynder, når vi er single eller single og spørger os, og hvornår gør kæresten det? Spørg derefter om brylluppet, som et forhold. Vi blev gift, og så begynder spørgsmålene for fremtidige børn. Vi har en baby, og nogle gange er de ikke engang færdige med karantæne, og de spørger os allerede, hvornår den anden er.

Personligt har jeg aldrig ønsket at stille disse spørgsmål, fordi jeg de ser ud til at lægge pres på folk for at imødekomme andres forventninger, når svaret på dem alle er det samme: når hver person beslutter.

Det overvejer jeg de fleste af disse spørgsmål bør fjernes eller i det mindste omformuleres, så de er mindre krævende med hensyn til tid (det vil sige “for når”). Men i dag vil jeg fokusere på kun at tale om den berømte ”når den anden?”, Som vi normalt gør med dem, der allerede har et barn.

Hvorfor skulle vi holde op med at spørge “hvornår er den anden?”

Et kort, enkelt og hurtigt svar ville være: for når forældre vil. Men jeg vil ikke give et sådant svar uden mere, for det, jeg gerne vil, er, at folk forstår grundene til, at vi skal stoppe med at spørge, og så, lad os begynde at have mere empati og respekt over for andre.

Hovedproblemet er, at det for mange mennesker forstås, at hvis du allerede havde et barn, har du ikke noget problem med at fortsætte med at have andre, så det synes let og ufarligt at stille spørgsmålet. Men nogle gange, Der er personlige omstændigheder, der kan have indflydelse på, om du har et andet barn eller ikke, og det kan være følsomme problemer for dem, der modtager spørgsmålet.

Hvad er de største hindringer for familier for at få flere børn?

For eksempel præsenterede en fætterkone en meget alvorlig komplikation i løbet af sin fødselsperiode, som fik hende indlagt på hospitalet og truede hendes liv. Heldigvis og takket være lægernes arbejde gik alt godt, han kom sig og kunne vende tilbage til sin families side, men Efter den frygtindgydende oplevelse besluttede de at de ikke ville risikere, at det skulle ske igen, og det var sådan, de valgte ikke at have flere børn.

I andre tilfælde kan sekundær infertilitet forekomme, hvilket er, når par opnåede en vellykket graviditet og fik en baby, men efterfølgende undlader at blive gravid. Selv om det er sjældent, ja det sker, og det er meget stressende og overvældende for dem, der lever det.

Min oplevelse

Ligesom der er situationer, hvor spørgsmålet om et andet barn af forældres sundhed kan fjerne et sår eller røre følsomme fibre, der er andre forhold, hvor det også gør ondt at stille det spørgsmål. Nogle eksempler på dette kan være en skilsmisse, et perinatal tab eller en kompliceret familiesituation.

I mit tilfælde var det først. Fra en ung alder, Jeg forestillede mig med en stor familie. Fordi i min familie var vi bare min søster og jeg, jeg længtes efter at have mindst fire børn. Men tre år efter fødslen af ​​min første og eneste datter tog jeg beslutningen om at skilles.

Hvorfor er der flere og flere unikke børn?

I begyndelsen vidste naturligvis kun min nære familie om min situation, så da jeg mødte nogen, jeg kendte på gaden, mens jeg vandrede med min datter, og de stillede mig det spørgsmål, eller de fortalte mig at skynde mig at få en anden “til at lege sammen”, og selvom det måske for nogle mennesker er ubetydeligt, Jeg følte, at mit hjerte brød tusind stykker, og jeg ville komme ud derfra så hurtigt som muligt.

Jeg bebrejder dem ikke, de vidste ikke om min situation eller mine drømme om at have mange børn og se dem lege og vokse sammen. De er ikke ansvarlige for, hvad jeg føler, meget mindre, hvis de ignorerede alt det. Men måske Jeg ville ikke have været igennem så mange dårlige tider, hvis folk ikke tog tillid til at stille sådanne spørgsmål, hvis svar ikke rigtig hører til os eller angår os.

Siden jeg blev mor og efter at have kendt den tristhed, som et sådant spørgsmål kan medføre, tager jeg mig meget forsigtig med ikke at spørge dem. Fordi virkelig Det skal ikke gøre noget for os, hvornår de får et første eller andet barn, eller hvordan andre mennesker gør ting i deres liv. Det eneste, der skal betyder noget for os, og at det er okay at endda spørge dem, er, at de er vel og glade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *