Miss Cantine

Min teenagesøn er ikke længere et barn, men han har stadig brug for mig endnu mere

Jeg føler mig som en mor fra det øjeblik, jeg besluttede, at jeg ville være det, og da graviditetstesten bekræftede mig uden tvivl om, at et nyt væsen voksede inde i mig, blev jeg ukontrolleret angrebet af følelserne af kærlighed og behov for at passe min søn .

Jeg kendte ikke hendes køn, hendes udseende eller hvem hun skulle være, og jeg var ærligt ikke ligeglad. Jeg vidste, at jeg altid ville elske ham. Jeg ville bare, som alle mødre, være sunde og blive voksen. Og i dag, 13 år senere, Det er stadig mit mål at beskytte og hjælpe dig på din vej, selvom jeg er en teenager og ikke længere har brug for mig. Eller har du brug for mig mere end nogensinde?

En rutsjebane af følelser

Det er tydeligt, at ikke alle børn er lige, og heller ikke alle mødre lever ungdom på samme måde. Dette er bare mine tanker, min egen oplevelse og jeg har ikke til hensigt at ‘sidde stol’. Jeg er bare endnu en mor, som skal udlufte al den uro, som tænkning producerer:

“Noget jeg laver forkert”, “Min søn slipper for mig”, “Han fortæller mig ikke noget om sit liv”, “Jeg genkender ham ikke” …

Måske ved du, hvad jeg taler om, fordi mine rigtige venner, dem, der virkelig fortæller dig, hvordan er det ‘mærkelige’ forhold, de har med børn i samme alder som min, og ikke det idylliske billede, der skal vises i udlandet, De indrømmer, at de er i samme tvivl, den samme frygt.

Men … hvad skete der? Hvorfor en dag går han i seng og giver dig et kram og et godt natkys, og den næste dag vender han tilbage fra klassen, spiser i stilhed og går ind i sit værelse uden at sige eller hej med en svag bevægelse?

Heldigvis dukker middagstidene op igen i køkkenet med et smil på dit ansigt og spørger efter at have givet dig en gimmick “Mor, hvad med middag i dag?” og han holder ikke op med at tale og fortæller dig, at i dag har kompislæreren gjort dette, eller den lille fyr har fortalt ham det.

På bare få timer går han fra at være den bedårende Dr. Jekyll til Mr. Hyde, og igen det bedårende væsen, der har erobret mit hjerte.

Og så, når han ligger og endelig sidder jeg i sofaen, gennemgår jeg begivenhederne på dagen og kommer altid til den samme konklusion: Han taler ikke, men hans hormonelle svaje, sin emotionelle rutsjebane.

Og det er jeg klar over Jeg er i en anden fase af min søns liv, lige så vigtig som de foregående, fordi han endnu en gang ikke forstår, hvad der sker med ham, og han har brug for mig til at tage det næste skridt, selvom han ikke ved, hvordan han skal spørge mig. Eller det er i det mindste hvad jeg føler, men jeg tager måske meget forkert.

Jeg genkender ham ikke!

Hvor mange gange har jeg udbredt denne iagttagelse, og selvom det ikke er rigtigt at anerkende den (jeg er en dårlig mor for at have tilladt mig at komme hit) for mig er det hundrede procent sandt.

Jeg tænker på det, hver gang jeg frigiver det fra: “Hvad vil du vide?” Du behøver ikke at kontrollere mit liv, “” Jeg har brug for min plads, “” Jeg vil ikke gå med dig, jeg keder mig, “og hvorfor skal jeg gøre det? og så mange, så mange sætninger, der fjerner mig.

“Vi er nødt til at placere os selv bag vores teenage børn for at hjælpe dem med at tage af sted,” talte vi med Josep López Romero

Det går ikke ind i mig, at den, der fortæller mig så hårde ting, er det samme barn, der ikke holdt op med at tale, da jeg hentede ham fra skolen, der nød sig som dværgen, der skøjte med os på Paseo del Río de Madrid eller spiste en sandwich af Blæksprutter i Plaza Mayor på vores specielle dag ‘mor og søn’.

Derfor frigiver hver gang en mor med små børn det “Du har allerede rejst ham, han har ikke længere brug for dig, og du kan leve dit liv. Den hårde del er at være en mor nu, hvor de er afhængige af dig for alting”… Jeg siger, at de vil ankomme, at de stadig ikke ved, hvad de siger.

Og når jeg taler med viden om sag, tør jeg bekræfte det Min søn er endnu ikke opdrættet, han er i færd med at kende sig selv, at vide, hvem han er og har brug for mig så meget som før.

Først nu skal du gætte, hvad han har brug for, og når de er yngre, de fortæller dig uden bid: når de er babyer, med deres gråd, og når de begynder at vokse med deres filtre, deres små hænder …

Jeg ville ønske, de var børn igen?

Det er ikke svært at høre teenagere til teenagere udråbe: Jeg ville ønske, de var børn igen !, et ønske, som jeg ikke identificerer mig med. Jeg kan ikke benægte, at det lejlighedsvis har krydset mit sind, men jeg afviser det straks, for nu med dets fordele og ulemper, Vi er i en ny fase og har også sine positive punkter (med nuancer).

Vi behøver ikke at tage dem og hente dem fra skolen

De er forbi “skynd dig”, “børste dine tænder”, “kom vi er sent”… Indstil nu dit eget vækkeur, og du har tid til at forberede dig på at gå på arbejde og uden pletter på tøj!

Men bag os er der også vores samtaler om at hente ham fra skolen, da han fortalte mig nyheden om dagen, hvad de havde spillet i udsparingen, hvad de havde læst i klassen …

Nu skal du stjæle øjeblikke, når du lægger din mobil til side eller fjerner hovedtelefonerne fra dit hoved.

Og løft din hånd, som ikke er i stand til at skrive eller ringe til dit barn for at kontrollere, at han er kommet godt til sin destination!

Så længe han ikke undgår mig (jeg håber, at det aldrig sker), foretrækker jeg at gå op til hans værelse for at sige god morgen med et kys, spise morgenmad med ham og give ham endnu et farvel-kys før han går ud af døren.

De er allerede opmærksomme på farerne

Vi behøver ikke at løbe bag dem, så de ikke krydser vejen uden at kigge efter. Selvom det ikke skader at minde dem om ikke at bære musikken for højt eller se videoer eller skrive whatsapp, mens de går på gaden.

Og når vi taler om mobile og sociale netværk … kender du virkelig farerne? Selv om jeg ikke er overbevist om dette, har vi en aftale: forældrekontrol på deres mobile enheder og intet endnu på sociale netværk. Og når du vil åbne en konto, er du nødt til at acceptere mig som en ven.

Selvom jeg er realistisk, og det muligvis ikke er muligt. Andre mødre fortæller mig, at de har været nødt til at oprette en falsk profil for at vide, hvad deres børn gør på Internettet, fordi de er stoppet med at bruge den sociale netværkskonto, hvor de havde deres forældre som venner.

Super Pop er YouTube i dag: hvad ser vores teenagebørn på Internettet?

Vi kan se film for alle aldre sammen

En god familieplan er at gå i biografen sammen, endda at se film med teenagere eller superhelte. Selvfølgelig også sjove tegneserier, som vi stadig kan lide alle.

Og jeg siger til alle, for derhjemme fortsætter han med at se sin sædvanlige serie på TV som ‘Svampebob’ (selvom han aldrig ville genkende ham foran sine venner).

Og ja, selvfølgelig, også videoer fra dine foretrukne youtubere. Din smag er virkelig ikke særlig defineret! Så jeg lytter og prøver at forstå, hvad han taler om (selvom det ikke er, at Fornite begejstrer mig meget mindre).

Ja, jeg genkender ham, jeg er ikke en model mor: Jeg lod ham spille det aggressive spil med sine venner. Men til gengæld får jeg også indrømmelser: at se med os den originale saga om ‘Star Wars’, der har eksisteret længe før den blev født, ‘Footloose’ eller ‘Dirty Dancing’, film, som jeg kunne lide i hans alder. Forresten! Han elsker ‘fedt’, selvom, som han siger, “fra stenalderen.”

Han er ansvarlig for sine studier

Eller sådan skulle det være! Vi behøver ikke længere at passe på lektier eller endda komme i kontakt med dem, når de ikke forstår noget, hjælpe dem med at finde information til arbejde eller tage dem med til en klassekammerats hus og derefter gå med at hente dem, når de er færdige med at arbejde.

Men det betyder ikke, at vi ikke behøver at være opmærksomme på, hvad de lærer i klassen, se med deres dagsorden for at se, hvilke lektier de har og deres næste eksamener, at spørge dem ‘lektionen’, hvis de spørger os, fordi det giver dem sikkerhed, at Lad os forklare et spørgsmål, hvis vi kan løse det … Eller bare

fortæl dem, at vi er der, hvis der opstår skoleproblemer (selvom det er for at lufte eller bede om hjælp fra en professionel)

I det mindste er det min ydmyge mening om en mor i processen med at forstå ungdom.

Gå til snack i et cafeteria ‘som civiliserede mennesker’

Det er ikke svært at forstå forbedringen, hvis du, som i mit tilfælde, er mor til et super uroligt barn, der ikke kan stoppe et øjeblik med at gøre ting. Jeg troede endda, at jeg var hyperaktiv! Det var ikke sådan, bare rastløs, nervøs.

Som barn stod han op igen og igen fra bordet for at tage noget fra gulvet, gå på badeværelset, danse … Enhver undskyldning var perfekt til ikke at sidde!

Nu kan han ikke bevæge sig fra sædet, hvis vi går ud for at tage noget ud af huset, selvom han fortsætter med at bevæge sig i sædet (som om han ikke kan finde positionen), og hvis jeg formår at lade telefonen være til side og starte en samtale med mig (selvom det er mini), er jeg allerede helt glad.

Du skal kigge efter undskyldninger for at være ude af den daglige rutine og tale om noget.

Vi tager på en tur “for ældre”

Jeg er en utrættelig rejsende, og det var derfor, indtil min søn ikke var ældre, jeg var klar: Jeg rejser ‘træt’ om vinteren kun voksne og sommerferie med børn (lidt kultur og meget fritid for dem). Jeg kan huske den første gang, jeg rejste til Egypten, og jeg så små mellem tre og fem år gamle stå klokka tre om morgenen for at tage til Abu Simbel og blive så varme om dagen, at de hverken kiggede eller så noget. Nyder det familie?

Heldigvis kan jeg nu nyde med min søn, og han med mig fra forskellige lande, forskellige kulturer og opsuge alting og lide det, for nu er han klar til at forstå det.

Når han siger nok, er det selvfølgelig tid til at slappe af et stykke tid og lade ham se på sin telefon, eller lege et stykke tid med sin spilkonsol. Jeg er måske for tilladt med skærmene, men jeg er en menneskelig mor.

Kom ikke sammen med dine venners forældre

Det er sandt, at vi normalt passer sammen med visse forældre, og det er dejligt, fordi vi kan lave planer sammen og have det sjovt stort som små. Men det kan også ske, at forældrene til den ven til dit barn ikke netop hører til din hengivenhed. Og alligevel er du nødt til at se dem og tale med dem på fødselsdage, når børnene sover i hinandens hus, de kommer for at hilse dig på skolemøder, de står ved din side i funktionerne …

Det er endelig forbi! Vi laver fortsat planer sammen med forældre, der allerede er vores venner (nu endnu mere, så de ikke keder sig), men vi behøver ikke se resten mere. Vores børn kan fortsætte med at blive, men vores moders ‘chachara’ er ikke længere nødvendigt.

Forresten! WhatsApp-grupper er også afsluttet, eller i det mindste har jeg dem tavet.

Vi behøver ikke at vælge deres tøj

De er ældre til at vide, hvad de kan lide og bære, hvad de vil, selvom det betyder at gå i træning hver dag (også ved familie måltider) eller i korte ærmer, når det er koldere.

Og det giver mig, at mødrene til en pige heller ikke er frelst her: bukser og skjorter så korte, at man allerede får en forkølelse bare fra at se dem. men de er deres smag, de danner deres egen personlighed, og vi må lade dem begå fejl (I det mindste i teorien, fordi jeg i praksis ikke er i stand til ikke at protestere ‘dine pints’).

Og selvfølgelig behøver vi ikke at gå rundt som narre på udkig efter tøj til vores børn og sammenligne størrelser med håb om at få det rigtigt.

Det er de, der køber det, de har brug for (eller hvad andre bærer)!

Vores arbejde er nu begrænset til at ledsage dig til butikkerne og vente ved døren til omklædningsrum og sige “Det passer dig,” “ja, du har ret, du laver ikke noget” i henhold til det ansigt, som de lægger på os, når du kører gardinet med tøjet genstand for mulig erhvervelse, gå efter en anden størrelse (når du anmodes om) og selvfølgelig betale.

mødre “Vi har ingen idé om, hvad det kræver”. For vores børn er vi gået fra at være små (som barn husker jeg, at jeg altid så mig selv som ‘en pige’ mens de andre mødre var ‘Ladies’, at blive en gammeldags, der kan lide gamle kvinder.

Heldigvis håber jeg, at dette trin snart vil gå, og som andre mødre med ældre børn fortæller mig, vil de ankomme ”de vidunderlige eftermiddage med shopping, fortroligheder. “

Det er ikke længere op til dig for alt

Det er hvad de er til dine venner, som du har alt sammen, med hvem du deler dine bekymringer, så de ikke sætter dig i delikate situationer, hvor du ikke ved, hvad du skal svare.

Men vi er nødt til at blive der, ikke? Fordi netop nu, med de hormonelle op- og nedture, ændrer din krop sig mere sårbare og enhver lille sammenstød med en ‘bedste ven’, det gør ondt, som om de var blevet knivstukket.

Vi må lade dem græde på vores skulder, hvis de beder os, lytte til deres grunde og beklagelse, fordi de ved, at hvis alt fejler, er vi stadig der.

Du glemmer spil, konkurrencer …

Hvor koldt de lidende forældre har været ved at skulle tage vores børn til deres udendørs aktiviteter om vinteren og kl. 8.30 om morgenen! Og hvor meget tid der spildtes på at vente på dem at forlade deres træning (eller deres dans, teater, cirkus, hegn, engelsk …) klasser. Det er ikke længere nødvendigt.

Selvom jeg ærligt talt leder efter min søn i træning (han forlader meget sent, og jeg kan ikke lide, at han kommer med metro), prøver jeg ikke at gå glip af nogen af ​​hans kampe (og det er to eller tre om ugen, mellem fodbold, hockey og badmington) og selvom jeg har bemærket, at resten af ​​de animerende forældre krakker,

Jeg planlægger at fortsætte med at opmuntre ham, selvom jeg er alene

Jeg ved, at han kan lide, at jeg bliver involveret i sine aktiviteter (selvom han aldrig fortæller mig og er ligeglad) og efter kampene går vi hjem igen og kommenterer de mest interessante træk. Lidt mere ‘mor og søn’.

Det værste: deres dårlige måder

Fordi ja, der er stadig minder om det barn, han var (og forbliver stadig, selvom han vil bestå scenen), men der er også nye rutiner, der skal tilpasses eller overvindes.

Fordi jeg erkender, at jeg aldrig vil vænne mig til ikke at svare mig, når jeg spørger noget, fordi han bærer hovedtelefoner og lytter “hans musik” eller chatte med whatsapp.

Jeg kan heller ikke smække dørene, når han lukker døren til sit værelse eller skrigene (ofte ledsaget af tårer), der spørger dig, hvorfor han er nødt til at gå i brusebad eller studere, hvorfor han ikke kan spille Play eller bare give slip på mig. “Hvad bryder du dig om?” fordi

Der er ingen magiske opskrifter til at ‘overleve’ vores teenagesøn. Alle gør det bedste, de ved eller kan, fordi de ikke har en brugermanual.

Jeg foretrækker at beholde de gode ting, der tilbydes af den nye fase, og drage fordel af vores gode tider, for en dag vil den virkelig vokse, og jeg vil ikke længere have ham ved min side til at slå ham ud og se gennem ansigtets ansigt, hvis han er glad eller har et problem. Fordi alle mødre, alle, vi ved, hvornår vores søn har brug for os, og vi vil være der for at hjælpe ham (når han forlader os).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *