Miss Cantine

“Min respekterede C-sektion var den smukkeste oplevelse i mit liv”: fire mødre deler deres historier om humaniserede C-sektioner

Når vi bliver gravide, er en af ​​de mest tilbagevendende tanker fødslen af ​​vores baby. Vi drømmer om en positiv og respekteret fødselsoplevelse, og vi ser frem til, at alt går godt. Derfor når der opstår komplikationer, eller det bliver nødvendigt at vælge et kejsersnit Vi føler os normalt overvældede, fordi det i de fleste tilfælde ikke er den fødsel, vi drømte om.

Derudover vedvarer arkaiske hospitalprotokoller, hvor kvinden ikke kan ledsages, og mor og baby skilles efter fødslen. Heldigvis tilføjer flere og flere hospitaler begrebet humaniseret kejsersnit eller sammenkobling som en del af deres respekterede fødselsprotokoller.

Og selvom kejsersnittet ikke er en nem sti, kan oplevelsen være vidunderlig og positiv, hvis du lægger midlerne til det. Og derfor ønskede de at dele det med os disse fire mødre: fire historier om respekterede og humaniserede kejsersnit der har markeret disse kvinders liv.

“At kunne se, hvordan min datter blev født, var noget, jeg aldrig vil glemme”

Raquel er fra Valencia og har ønsket at dele med os sin oplevelse med de kejsersnit af hendes børn, født i 2012 og 2015. Hendes graviditeter var gået normalt, men efter flere timer med sammentrækninger og livmodervirksomhed, de måtte udføre kejsersnit, fordi det ikke udvidede.

”Jeg havde arbejdet i mange timer, men jeg havde ikke udsat noget. Jeg var udmattet, og hvornår lægen fortalte mig, at jeg skulle gå til kejsersnit, jeg følte mig bedøvet og meget bange, men hurtigt beroligede min gynækolog mig. Med en masse takt og kærlighed forklarede han mig, hvad operationen bestod af, og spurgte min mand, om han ville ind i operationsstuen med mig ”

Hans første søn ankom til verden i et respekteret og ledsaget kejsersnit, selvom Raquel siger, at han tre år senere, med fødslen af ​​sin anden datter, hanProtokollerne var ændret så meget, at kejsersnittet var mere humaniseret hvis det passer:

“Under operationen lægen opfordrede mig til at stå op for at se, hvordan min datter kom ud, og det er noget, som jeg altid vil takke dig for, fordi det markerede mig meget. I modsætning til det første kejsersnit var det denne gang ikke min mand, der holdt vores datter, men mig. Sygeplejersken lagde det på mit bryst, da hun blev født, og vi var begge hud til hud, mens vi syede. “

“Jeg ville have en vaginal fødsel efter to tidligere C-sektioner, men det kunne ikke være. Det var alligevel en vidunderlig oplevelse.”

Da Almudena blev gravid med sit tredje barn Han søgte en læge, der respekterede hans ønske om at få en vaginal fødsel på trods af hans to foregående kejsersnit. Undervejs fandt han en jordemoder, der fortalte ham noget, der ville ændre hans tankegang, og hjalp ham med at møde sin tredje kejsersnit på en positiv måde:

”Jordemoderen fortalte mig, at vi alle ønsker en drømfødsel, men det det er vigtigt at være fleksibel og tilpasse sig den nye virkelighed, når tingene bliver snoede. Denne reflektion hjalp mig meget med at møde min tredje kejsersnit på en anden måde, for da lægen fortalte mig, at jeg skulle gennemgå det igen, faldt jeg oprindeligt “

Vil du prøve en vaginal fødsel efter et C-afsnit? Dette skal du vide

Og selvom gynækologen, der havde taget Almudena’s graviditet respekterede hans ønske om at prøve en vaginal fødsel, de data, som de sidste skærme kastede igen, fik denne mor til at gå gennem operationsstuen:

”Skærmene blev ændret, og babyen skulle fjernes så hurtigt som muligt, skønt uden presserende forhold. ikke er i stand til at inducere arbejdskraft ved to tidligere kejsersnit et andet kejsersnit måtte planlægges. Men denne gang stod jeg overfor det på en anden måde, fordi det faktum, at det var et planlagt C-afsnit og ikke presserende, som det skete med mig de andre gange, gav mig ro i sindet “

Almudena’s kejsersnit blev humaniseret og respekteret. Hendes mand ledsagede hende til enhver tid og også en betroet jordemoder, som hun havde ansat i den sidste strækning af sin graviditet, og det var en meget vigtig følelsesmæssig og fysisk støtte for hende:

At have en betroet jordemoder ved min side og eksklusiv var vidunderligt. På alle tidspunkter fortalte han mig, hvad der skete, og han behandlede mig med en utrolig kærlighed, skønt alt det medicinske team faktisk gjorde, især anæstesilægen, der altid var meget opmærksom på mig ”

”Da min søn blev født, kunne jeg ikke sætte ham i brystet, fordi Der opstod nogle komplikationer, der tvang min mand til at forlade operationsstuen med babyen. Men på alle tidspunkter blev de humaniserede fødselsprotokoller respekteret og ikke adskilt fra ham for at måle eller veje ham; De gjorde det senere i beboelsen, med os til stede.

”I løbet af den tid, jeg var i genoplivning, var anæstesilægen meget opmærksom på mig, og jordemoderen kom og sagde, hvordan min baby var og interesseret i min tilstand. Han foreslog endda at tage mig råmelk, så far kunne tilbyde ham det ved hjælp af finger-sprøjteteknikken, i tilfælde af, at mit genoplivnings ophold blev forlænget. “

“Hjælp” -flasken i fødeafdelinger øger risikoen for allergi over for komælkeprotein

“Efter to traumatiske fødsler hjalp det kejsersnit af min tredje baby mig med at helbrede mine sår”

Monicas historie er meget forskellig fra dem, vi lige har delt, fordi det var hun, der valgte kejsersnit for at føde sit tredje barnefter to tidligere vaginale fødsler, der efterlod ham meget traumatiske oplevelser.

Hans første fødsel fandt sted i León, hvor han er bosiddende, og han har smertefulde minder om ham. Monica siger, at han led fødsels vold, de lod ikke hendes mand komme ind i fødestuen, de lavede en stor episiotomi, der efterfølgende blev inficeret, og hendes baby led i en brudt knæleben ved fødslen.

Kristeller-manøvre: hvorfor denne praksis ikke anbefales under fødsel

For sin anden fødsel flyttede han til Madrid for at leve en anden oplevelse, og selvom hun følte sig altid hørt og respekteret af sin læge, han kunne ikke nyde en god fødsel, fordi hans søn blev født meget stor, og som et resultat præsenterede han skulderdystocier og sprang brachial nerv. Denne og andre efterfølgende faktorer kastede Monica ned i en fødselsdepression, hvorfra det tog tid at komme sig.

“Jeg havde det så dårligt, at selvom jeg ønskede et tredje barn, tog det mig lang tid at beslutte. Så da jeg blev gravid vidste jeg, at jeg ville leve en humaniseret fødsel og nyde hans fødsel; noget jeg ikke havde været i stand til at gøre med mine to andre børn “

Til de traumatiske oplevelser, der levede, var der et koagulationsproblem, der gør Monicas graviditeter risikable alt dette fik ham til at overveje muligheden for at vælge et kejsersnit for at føde sit tredje barn, og gør det igen i Madrid.

“I første omgang, gynækologen opfordrede mig til at føde naturligt Nå, jeg havde allerede født to gange, og han fortalte mig, at det var synd at vælge operation. Men i den gennemgang, han gjorde med mig i uge 38, så man, at min baby igen var makrosom, og at han også kom med to ledninger, så i sidste ende besluttede han at give mig en kejsersnit

Monica siger, at hun til enhver tid følte sig taget af og lyttet til, og at respekten, som både lægen og jordemoren viste hende, har givet hende helbrede sårene fra dine tidligere fødsler. Derudover boede hun en humaniseret kejsersnit, hendes mand kunne være ved hendes side, og både han og hendes baby ledsagede ham i de fire timer, hvor han forblev i genoplivning.

“For en uge siden blev min søn født, men min bedring er meget god, og jeg ved, at det delvis skyldes den følelsesmæssige tilstand, jeg er i. Jeg er meget glad, og det har indflydelse. Jeg har endelig kunnet nyde mit fødsel og min nyfødte. “

“Efter en dehumaniseret kejsersnit kunne jeg nyde fødslen af ​​mine to andre børn”

Og jeg vil også deltage i vidnesbyrdene fra de humaniserede kejsersnit, der fortæller hvordan kejsersnittet for mit tredje barn gik forbiI modsætning til min første oplevelse var dette et vidunderligt øjeblik, som jeg vil dele med dig.

Af medicinske grunde (livmodermformation og thrombophilia) og to foregående C-sektioner, Jeg vidste på forhånd, at min tredje kejsersnit skulle planlægges, så jeg havde tid til at udarbejde en kejsersnitlig fødselsplan og diskutere den med min gynækolog.

Han var den, der også deltog i mig i min anden kejsersnit, og selvom denne oplevelse var vidunderlig, respekteret, menneskelig og fuld af kærlighed Fra hele det medicinske team manglede et vigtigt stykke: akkompagnement af min mand.

Min erfaring med min anden graviditet efter at have lidt flere svangerskabstab

Og det var sådan jeg stod overfor en kejsersnit, den tredje for mig og den første for min mand, der også havde fuld bevægelsesfrihed til at sidde ved siden af ​​mig eller stå op og se, hvordan lægerne arbejdede og vidne til det dyrebare øjeblik, hvor de tog vores søn fra min mave.

Under hele operationen det medicinske personale handlede med stor delikatesse og takt, tydeligt informerer os om, hvad der skete, taler i en blød og respektfuld stemmetone og bekymrer mig hele tiden.

I modsætning til min første kejsersnit var mine arme ikke bundet, så jeg kunne støtte min søn, så snart han blev født. De minutter, hvori Vi tre smeltede i et knus og kysser uden våbenhvile De var magiske, men desværre knappe, fordi jeg pludselig led i et fald i spænding på grund af en blødning, og min mand måtte hurtigt forlade operationsstuen med vores baby i hans arme.

Alligevel forklarede jordemoderen hende, hvordan hun skulle placeres på brystet for at gøre hud med hud, og hun sænkede persiennerne ned i rummet for at dæmpe lyset og gøre opholdet mere behageligt for den nyfødte.

På grund af de komplikationer, der opstod, var jeg nødt til at tilbringe mere tid i genoplivning end ønsket, selvom jeg på intet tidspunkt følte mig alene. Da de endelig tog mig til værelset modtog min baby mig grædende i min mands arme, dækket med vernix og nøgen. I det øjeblik satte jeg ham til brystet, og vi adskilte os aldrig igen.

Mere end 30 vidunderlige historier, som du kan bo på et hospital, når du føder, og det kan gøre en forskel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *