Miss Cantine

Enlige mødre efter valg: solovejen til moderskab fortalt af to mødre

At være enlig mor ved valg er en familieindstilling, som flere og flere kvinder vælger, men det er stadig en stor ukendt for mange af os. Hvordan tager du en sådan beslutning? Hvordan opdrætter du alene? At rive myter ned og hjælpe os med at kende denne velkendte mulighed To kvinder fortæller os om deres oplevelse som enlige mødre efter valg.

Andrea har en 3-årig søn og er forfatteren af ​​bloggen “The Adventures of Baby Penguin.”

Hvordan var processen med at tage beslutningen om at få et barn alene?

Andrea. Det var noget medfødt i mig. Da jeg var på gymnasiet, kommenterede jeg altid med mine venner, at hvis dagen kom, at jeg følte, at jeg ville være mor, og jeg ikke havde fundet den rigtige person, ville jeg gøre det alene ved hjælp af en donor. Jeg kommenterede endda med mine forældre, og de støttede mig ved at fortælle mig, at de ville hjælpe mig økonomisk med at gennemføre det.

Jeg havde en partner, men forholdet sluttede. Blandt mine prioriteter var at være en mor, og i min familie havde der været en historie med tidlig menopause. Da jeg fyldte 25, fortalte noget i mig mig “allerede”. Jeg begyndte at surfe på Internettet, og jeg fandt Masola, et websted med en sammenslutning af enlige mødre. Mellem hans blog og hans forum opdagede jeg mange interessante ting om, hvordan man kunne være enlig mor gennem assisteret reproduktion. Jeg fortsatte med at undersøge, og det var da jeg opdagede, at social sikring dækkede behandlinger for enlige mødre. Jeg skulle ikke tænke over det mere.

Andrea nævner Masola, et referencewebsted for enlige mødre efter valg, der blandt andre priser har modtaget prisen for den bedste Madresfera-oplysningsblog 2018. Følger denne platform er Rosa, enlig mor til to døtre, en på næsten 16 år og en anden på 11 år, der også har haft den store venlighed til også at besvare vores spørgsmål.

Der er forskellige måder at være enlig mor, hvad fik dig til at vælge, hvad du valgte?

Andrea. Jeg valgte at være enlig mor ved hjælp af reproduktion, fordi jeg ønskede at danne en enlige forældre familie med alt hvad der indebærer, og jeg ville ikke blive gravid med nogen ven / bekendt, der senere (og med rette) ville tage sig af babyen.

pink. Med næsten 36 år levede jeg et forhold til det, de kalder giftigt. Jeg var klar over, at jeg var nødt til at afslutte det forhold og tage beslutningen om at være en mor uden en partner, fordi jeg ikke var meget dygtig i forhold. Det var lidt frugt af omstændighederne. Mit andet moderskab, en international adoption, var resultatet af overbevisningen om, at jeg ville være mor uden partner igen.

Stødte du på nogen forhindringer, der komplicerede din vej?

Andrea. Hovedsageligt medicinske problemer: regler, der er forsinket, behandlinger, der skal annulleres af forskellige årsager … Men den vigtigste og mest vanskelige proces var, at efter at have gennemført de gynækologiske tests, opdagede jeg, at jeg havde fertilitetsproblemer, der ville komplicere alt. Det var 3 års proces, 7 behandlinger for at opnå det og en biokemisk abort involveret.

pink. Nej, ingen Jeg havde det let, fordi jeg også havde heldet at blive gravid i starten, og da jeg mediterede i mange år og gik til terapi for at vide, at jeg tog den rigtige beslutning, den dag jeg gik til klinikken, havde jeg det meget tydeligt.

Vi bor i et land, hvor mening og kommentar er en national sport, så du har helt sikkert været nødt til at lytte til alt. Hvad har der været de hyppigste kommentarer til dig? Og de værste har siddet dig?

Andrea. Jeg har været heldig at høre få ting, men for eksempel en af ​​mine bedste venner, da jeg fortalte hende, at jeg skulle blive enlig mor, og at mine forældre støttede mig, fortalte hun mig, at hvis jeg havde en datter i min situation, ville jeg ikke tillade det, eller en kvinde fortalte mig, at “Men et barn skal altid have en far.” Jeg ved dog, at enlige forældres venner har stødt på meget grimme situationer.

pink: Af alt, men ikke for meget, fordi jeg formoder, at jeg ikke er tilbage og straks er jeg stoppet. Men ting som “Hvor modigt”, indtil “Du har valgt det”, “Klag ikke”, “Hvis du ikke kan være alene, har tænkt før, for nu skal du bede om hjælp”, “Den datter er ikke kærlighedens frugt” osv.

Når spørgsmålet om at være mor alene rejses, tænker mange på, hvor svært det skal være, hvor kompliceret det er følelsesmæssigt og fysisk (søvnløse nætter, udmattelse osv.), Men når jeg taler med enlige mødre ved valg, fortæller de dem normalt, at han savner ikke det, han ikke har (henviser til at dele moderskab med en partner) … -Jeg behøver ikke, tilføjer jeg-. Hvad synes du? Har du på noget tidspunkt gået glip af noget på denne linje?

Andrea. Jeg er enig med det, du siger, at du ikke går glip af det, du ikke har. I mit tilfælde går jeg ikke glip af det eller tænker over det. Jeg er meget tilfreds med min familiemodel, fordi det var det, jeg ledte efter, og jeg har permanent hjælp fra mine forældre, hvilket har gjort alt meget lettere for mig. Jeg spekulerer ikke på, hvordan det ville have været at have haft en partner. Det, jeg ved, er, at jeg kan lide trøsten ved at have 100% ansvar for min søn, med hans gode ting og hans dårlige ting.

pink: Aldrig. Det var noget, som jeg også havde i tankerne, når jeg talte med terapeuten, før jeg tog beslutningen, og overraskende efter at være enlig mor indså jeg, at hun ligesom alt i livet også har sine fordele. Jeg gik lige så udmattet i sengen, men jeg rejste mig følelsesmæssigt stærk og følte mig enormt glad med mine døtre og mit valgte moderskab. Det betyder ikke, at der ikke er nogen problemer og meget hårde tider, der falder på en person, men jeg tror, ​​det er det samme som for mange kvinder, der lever eller har levet deres moderskab som et par.

At være mor er vidunderligt, men også – undertiden – en sti fuld af frygt, tvivl … hvad var / er din?

Min største frygt er det faktum, at min søn kan blive alene: ved ikke at have en far reduceres familien med halvdelen.

Andrea. Jeg har mange frygt, selvom jeg prøver ikke at tænke på dem. Min største frygt er det faktum, at min søn kan blive alene: ved ikke at have en far reduceres familien med halvdelen. Mine forældre er ældre, og resten af ​​vores familie er spredt over hele Spanien. Hvor vi bor, er det bare os. Og hvis der en dag skete noget med mig …

På den anden side, og som med enhver mor, er jeg bange for at lide overdreven. Jeg kunne ikke lide det, når han vokser op, at hans klassekammerater får ham til at føle sig dårlige for vores familiemodel eller for noget andet, men det er derfor, jeg prøver at uddanne ham på den bedste måde, jeg ved, så når han kommer, er han et stærkt barn og ved, hvordan han skal forsvare sig .

pink. Selvfølgelig Der er tidspunkter, som jeg sagde meget hårdt, fordi moderskab ikke værdsættes, det antages, at da det er noget iboende for os, vil vi vide, hvordan vi gør det perfekt, og at vi ikke har brug for hjælp. Og det er ikke sådan … at være mor er kompliceret, svært men givende. At uddanne et barn er det sværeste, jeg har stødt på og mere, når de vokser op: ”Små børn, små problemer; ældre børn, store problemer. ” Der er begået mange fejl og mere i dette samfund, hvor den tid, der er tilbage til børn, er minimal, især for dem, der arbejder uden for hjemmet uden nogen form for forlig, fordi det er en fejlagtighed; men også så de, der bliver hjemme uden nogen vederlag, og undergraver deres selvtillid dag for dag.

Fra mor, der ikke giver liv til mor, hvordan er din dag til dag når det kommer til organisering og arbejde og … og alt hvad vi gør mødre?

Andrea. Som jeg sagde før, er jeg meget heldig at have støtte og hjælp fra mine forældre dagligt. Derudover er jeg lærer, og det får min søn og jeg til at have de samme tidsplaner, endda helligdage, men selvfølgelig er jeg nødt til at studere for modstanderne … så jeg prøver at jonglere og ridse uret, som vi alle gør.

pink. Mange dage er så gode, som de kan være. Det er vanskeligt at finde tid til at organisere, hvad der skal gøres. Ligesom hos alle mødre i dag: “Sådan bliver du mor og ikke dø ved at prøve.”

Hvornår og hvordan man diskuterer spørgsmålet med børnene

Et af de aspekter, som mest nysgerrighed eller tvivl skaber for mange, er måske hvad, hvordan og hvornår man skal tale med børnene om, hvordan I udgjorde familien. Hvordan adresserer du det med dit barn?

Andrea. Min søn er stadig for ung til fuldt ud at forstå denne situation, men da han var endnu yngre, taler jeg med ham og fortæller ham vores historie. Jeg siger ham, at han ikke har en far, at der er mange familiemodeller, og at vores er sådan. Først fortalte han mig, at han havde en far: hans bedstefar. Og det er hans mandlige referencefigur. Udover at høre mig kalde ham “far” har fået ham til at gøre det i lang tid (også kaldet min mor mor).

Fra en nyere tid hidtil har jeg set fremskridt i det i denne henseende. Når vi taler om emnet, ser han ud til at forstå, at han ikke har nogen far, periode. Jeg formoder, at nu, når skolen begynder, og jeg lærer flere børn at kende og behandle spørgsmål som familie, vil jeg spørge mere og bliver mere nysgerrig. Eller ikke Det viser sig, at de fleste af mine enlige forældres venner bare var nødt til at tackle dette problem med deres børn, fordi de antog det med den naturlighed, som de lever, og ikke havde brug for meget forklaring. Under alle omstændigheder er jeg forberedt på ethvert spørgsmål og forklaring.

De fleste af mine enlige forældres venner måtte bare tage dette problem op med deres børn, fordi de antog det med den naturlighed, som de lever det med

pink. Det var ikke svært fra det øjeblik, du føler dig stolt over din beslutning og din familiemodel. Det overføres til ham, da han er i livmoderen. Og fra det øjeblik talte jeg allerede med min mave og derefter med babyen, og da han var tre år gammel opfandt jeg en børns historie for at forklare hans historie og min; hvor meget senere skrev jeg: “Cloe vil være mor”. Han voksede op med at kende og elske sin familie; Han voksede op med at vide, at lykke ikke er i at ville have det, andre har, men ved at nyde det, man har, hvilket er meget.

Han er nu 16 år gammel, og hans liv er som enhver anden teenager. Hans bekymring er mere for den kjole, han vil bære ved eksamen, end for donorens figur. Den lille pige, der er adopteret, er også kyndig fra minut et af hele sin historie og er fuldt integreret i sin familie uden nogen symptomer på løsrivelse. Men selvfølgelig er livet langt, og når de vokser op, kan jeg forestille mig, at de vil have flere nysgerrigheder omkring deres oprindelse, men jeg tror, ​​de forbliver i det, nysgerrighed, som jeg har nu til mine bedsteforældre, bedsteforældre og oldeforældre, at jeg vil kende dem alle.

Hjælp til enlige forældre

Lad os tale om hjælpemidler, de få hjælpemidler der er faktisk for enlige forældre – her vil jeg fortælle dig, hvor lidt der er lige nu. Hvad synes du om den aktuelle situation i Spanien? Hvilken hjælp synes du skal implementeres?

Andrea. Jeg er meget glad for, at du taler om dette spørgsmål, fordi jeg synes, der er en masse uvidenhed om det, og det siges altid på en forkert måde, at enlige forældre får meget hjælp. Tværtimod! Heldigvis kæmper enlige forældreforeninger meget om det. En af de foranstaltninger, som jeg mener, der skal gennemføres, er eneforældrekort på statligt niveau.

Jeg ved, at nogle samfund har det, der tilbyder fordele og rabatter til disse familiemodeller, men endnu mere. Et andet aspekt, der bringer hale, er sammenligningen med store familier. Jeg synes, det er meget nødvendigt. Blandt andet fordi der er mange flere enlige forældrefamilier end store familier. Jeg tror ikke, at vi beder om noget overdrevet, men problemet er, at der stadig er meget at øge bevidstheden i samfundet og med det politikere om vores familiemodel.

pink. Hjælper du enlige forældre? De findes ikke. Alle er fokuseret på store familier. De har lovet i årevis (alle politikere) og ingen gør noget. Vi har kæmpet for en enlige forældre-familielov i mere end et årti, men de er kun interesserede i at forbedre loven om store familier, som jeg ikke siger, at de ikke behøver at have deres beskyttelse og støtte, men de andre er også familie.

Enlige forældrefamilier ønsker at matche de mange skattefordele

De har dog været ansvarlige for at sprede sig godt gennem medierne, at vi modtager alle former for hjælp, og det er ikke sandt. For at give dig et eksempel: en biparental familie trækker 3.450 euro pr. Barn i resultatopgørelsen og en enlig forælder kun 2.150. Hvorfor ?; en biparental familie kan kun indberette indkomstangivelsen indtil barnets 26 år og en enlige forældrefamilie indtil 18. Hvorfor? enkerne med to børn og med økonomisk fordel for enkeområdet er store familier, enlige kvinder med to børn er det ikke. Hvorfor?

Red børnene i sin rapport “Mere alene end nogensinde” påpeger, at mere end halvdelen af ​​enlige forældrefamilier, der ledes af kvinder, har en alvorlig risiko for fattigdom eller social udstødelse, ikke kun på grund af deres økonomiske situation, men også på grund af faktorer som f.eks. beskæftigelses-, bolig-, sundheds- eller supportnetværk.

43 procent af spanske mødre i enlige forældres husholdninger er arbejdsløse

Hvad har været det sværeste eller vanskeligste øjeblik på denne sti, du har rejst?

Andrea. Måske en af ​​de værste for mig var efter mine første fire behandlinger (kunstig insemination) i social sikring, vel vidende at jeg skulle være på ventelisten i mindst 15 måneder for at blive indkaldt til den næste behandling (in vitro-befrugtning).

Det kan virke fjollet, men når du er i assisteret reproduktion, måles tiderne forskelligt, og en uge kan være en evighed, så forestil dig flere måneder! Det var der, da jeg besluttede ikke at vente længere og prøve det i en privat klinik. Der havde jeg et af de værste øjeblikke, da jeg i min første behandling fik min positive, men lykken forsvandt straks, da det var en biokemisk graviditet (embryoet havde ikke fanget godt).

Jeg er en person, der har en tendens til at være positiv af natur og jeg har gjort processen ganske godt. Men nu tænker jeg over det, og jeg er klar over, at alt hvad jeg har været igennem, har været virkelig hårdt. Negativt efter negativt spekulerer du på, hvorfor du ikke kan blive gravid selv ved hjælp af videnskab. De drejer mange hoveder, du tror mange ting, og det er en proces, der brænder meget.

pink. Nu. Ungdom er kompliceret fysisk, følelsesmæssigt og økonomisk. Og dette tilføjer hormonforstyrrelser i et og de år, der falder.

Sådan styres diskussioner med din teenagesøn og ikke dø ved at prøve

Hvad – eller hvem – har været den vigtigste ting for dig i hele denne proces?

Andrea. Mine forældre uden tvivl. For uden hans støtte (økonomisk og følelsesmæssig) ville jeg ikke have været i stand til at gennemføre hele processen. De har været grundlæggende i mit liv generelt og i mit moderskab i særdeleshed. Jeg ved, at uden dem ville jeg ikke have vovet, eller i det mindste have kostet mig mere at gøre beslutningen så fast. Det kan siges, at så snart de vidste om min idé, “pressede” de mig til at udføre den. Nu går de ud af deres måde med min søn, og jeg kan ikke være mere taknemmelig for så meget.

pink. Ingen, i min tid fortalte jeg ikke nogen, før der var 20 dage tilbage til insemination, og jeg fortalte det til min mor. Jeg kunne sige, at min selvtillid er den, der fortalte mig det bedste, jeg kunne sige, lærte mig at elske mig selv og ikke søge beskyttelse hos andre, der altid indrullede os som kvinder – jeg håber, at de nye generationer ved, hvordan de skal elske hinanden bedre – og det var den der Hun sagde, at hun ejede mit liv og levede det, som jeg ville.

Enlige mødre har bedre selvværd end enlige mødre uden børn

For de kvinder, der overvejer at være enlige mødre

I høringen ser jeg flere og flere kvinder (gå ikke af denne grund, øje), der ikke udelukker muligheden for at være enlige mødre ved valg. Hvad ville du sige til en kvinde, der overvejer denne mulighed?

Andrea. At hvis de er klare, tøv ikke og gå efter det. Lad dem vende et døve øre og ikke søge godkendelse af andre, fordi det handler om deres liv og deres beslutninger. Lad dem kun blive hørt. At de informerer sig selv meget og ser efter et godt center til at gennemføre det (mere end centret, det vigtigste er fagfolkene). Det er også vigtigt, i det mindste hjalp det mig meget, at blive en stamme af mødre med din samme familiemodel. For mig var de støtte og vejledning før, under og efter hele processen. Nu er de familie, og alt ville have været mere kompliceret uden denne støtte. Det er meget nødvendigt at have et supportnetværk med dine samme bekymringer for ikke at føle dig så alene.

pink. At hvis du er klar, er det ikke for ikke at være alene, for at forsyne den følelsesmæssige mangel på et par, og deres økonomiske situation tillader det, gå videre … At hun ejer sit liv, at par kommer og går, og at der igen vil være tid til kærlighed, hvis hun ønsker det, men der kommer en tid, hvor der ikke er tid til at få børn, hvis hun ønsker det. Tag hensyn til det biologiske ur og udløbet af æggestokkene, og at der stadig findes alternative behandlinger eller forglasning af ægløsning. Ved adoption er det i dag en mulighed, der har kompliceret meget, og på grund af dens vanskeligheder vil jeg ikke rådgive, men alligevel kan du også med entusiasme og tid.

Og til sidst, fordi det at føle sig forstået, klædt og forstået er sååå vigtigt: hvad ville du have ønsket at blive fortalt til dig – på ethvert felt, hvad enten det er familie, medicinsk, bureaukratisk osv. – da du startede moderskabets vej alene ?

Andrea. Jeg ville gerne have fået at vide, hvor vigtig tålmodighed var, da du startede en sti i assisteret reproduktion, som ikke altid var at nå frem til det. Det er vigtigt at have fødderne på jorden. Jeg var nødt til at lære at ramme negativer. Og i denne proces ved du, hvornår det starter, men ikke når det slutter. Det er vigtigt at forblive stærk og kølsindet i mange øjeblikke, når man føler, at hun ikke længere kan med alt. Fordi der er processer, der heldigvis er enkle. Men der er andre meget mere komplekse, og vi kan ikke kontrollere alt. Og frem for alt og vigtigst, altid fremad!

pink. I mit tilfælde gjorde intet, fordi jeg fortalte mig selv alt og andres mening, ikke noget for mig, men jeg synes, det er vigtigt at føle sig omgivet af sociale og økonomiske politikker, som vi dybt glemt, ignoreret og i disse øjeblikke med så meget kamp for kvinders ligestilling har jeg svært ved at forstå, hvordan ALLE og jeg siger, at ALLE politiske partier fortsætter med at give denne familiemodel længe.

Mange tak til begge, Andrea, Rosa, for din tid og for at hjælpe os med at vide mere om dig, mamis.

Fotos: Unsplash.com; Pexels.com

At have en eneforælderfamilie har ikke indflydelse på børnenes akademiske præstation, andre faktorer gør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *