Miss Cantine

Brevet, som en 13-årig pige skrev efter de macho-fornærmelser, der blev modtaget ved sin måde at klæde sig, får dig til at reflektere

“4. juni 2018, og der er stadig machismos”. Med denne så overbevisende sætning begynder påstanden om Jana, en 13-årig pige, der får alle til at reflektere med en oplevelse, der levede i den første person, og som igen demonstrerer, at samfundet er fortsat fuld af macho-fordomme.

Jana gik til instituttet klædt i en skjorte og shorts, men de fornærmelser, hun modtog for sin kjole, langt fra feige, fik hende til at indse, at der stadig er en vej at gå for at opnå ligestilling. Hans ord, som hans far delte på sin Facebook-konto, er hurtigt blevet virale.

Dette er den tekst, som Miquel gelngel Barrios delte på sin Facebook-profil, ledsaget af et fotografi af hans datters kjole, som han blev angrebet grusomt på instituttet.

Machismo i samfundet

Janas brev begynder med at henvise til mængden af ​​fordomme og macho-kommentarer, der stadig er i dag De fortsætter med at støtte kvinder. Kommentarer, der er så indgroede, at de måske endda går upåaktet hen, men det udgør en anden form for vold.

“4. juni 2018, og der er stadig machismoer. I dag besluttede jeg, at for at gå til instituttet skulle jeg bære en af ​​mine yndlingstrøjer. En, der efterlod et lille stykke af min mave udsat. Jeg tog også på mig en shorts. 13 år og De kommentarer, jeg modtog, har været:

“Hvorfor er du så sløv? Lærer du ikke for meget? Efter min mening skulle du ikke være klædt sådan ud. Ved din mor, at du er klædt sådan i gymnasiet? Og bortset fra dette var jeg nødt til at stille op med skrivningen på min stol: tøs ”

Jeg gentager: i dag, den 4. juni 2018, og fordi jeg er en kvinde, og fordi jeg kan lide at klæde mig, som jeg kan lide at klæde mig, har jeg fået fornærmelser, og jeg er blevet behandlet som “GUARRA” og “PUTA”.

Kvinders rolle i kampen for ligestilling

Pigen fortsætter sit argument med at tænke igen kvindernes rolle i kampen mod ulighed og machismo. For selv om det er sandt, at kvinder har kæmpet i årevis, er det ikke mindre end nogle gange, at visse macho-holdninger og kommentarer er så til stede i samfundet, at det er kvinderne selv, der gengiver dem imod andre.

Alle de kommentarer, jeg beskriver, er fra DAMER. Jeg spekulerer på:

Var vi ikke de første til at bære et lilla slips den 8. marts?

Var vi ikke de første til at forsvare kvinder?

Er det ikke os, der er imod machismo og kæmper for reel lighed?

Er det ikke os, der har kæmpet for et samfund uden nogen kønsforskel? “

Machismo er ikke kun for en mand at ramme, voldtage eller verbalt misbruge en kvinde. Machismo er også at modtage fornærmelser for at måle din kjole og for at have været bedømt efter hvor meget kød du underviser efter andre kvinders mening. Og ja, I er bødler, dem med syrinebåndet den 8. marts, mange af jer, der næsten var lydløse skrigende mod machismo. ”

”Samfundet hverken skrider frem eller regresserer, hvis vi dømmer os selv mellem os og de kvinder, vi fortsætter med at prøve at horer for at have været sammen med mere end en dreng, og vi er tavse om, at de har gjort det samme. For at gøre et samfund lige så sandt, er det første vi skulle forsvare os selv“.

Uddannelsens betydning

Og endelig giver Jana alle en stor lektion af respekt og empati at tilskynde piger, der har kritiseret hende til at åbne sindet, acceptere andre for, hvordan de har det, og til at kæmpe sammen for ligestilling.

Det erkender han også takket være den uddannelse, du har modtaget derhjemme, forstår, at alle kvinder er lige og fortjener den samme respekt, uanset hvordan de klæder sig eller den smag, de har.

“Jeg har kommenteret derhjemme. Jeg er meget rolig, fordi jeg ved, hvem mine venner er, og hvem der er de mennesker, der virkelig elsker mig. Jeg vil ikke holde op med at være den, jeg er på grund af uhøflige piger og mangler forståere, der kun ved, hvordan man åbner deres mund for at rodet med mig efter hvordan man ser det. “

“Så meget, at du behandler mig som en golfa, tøs eller frisk. Jeg ved, hvem og hvordan jeg er. Jeg ville behandle dig som om du var dyr for ikke at vide, hvordan man respekterer mennesker af din samme køn. Jeg synes ked af dig, for at være stærk, skal du fornærme folk for deres måde at klæde sig på. Og selvfølgelig i en gruppe. Fordi kun i en gruppe er du stærk. “

“Jeg er lige så kvindelig som dig, selvom jeg har næserne til at klæde mig, som jeg kan lide at klæde sig. Og den dag, du går kortere end normalt, må du ikke forvente nogen fornærmelse fra mig. Lær at behandle mennesker for hvem og hvordan de er, aldrig for hvad de ser ud. Den, der beslutter at undervise maven, forsøger ikke altid at koble mere sammen, og at hvis nogen vælger at vise røvet, betyder det ikke, at de vil blive rørt. “

“Jeg har hørt tusinder af fornærmelser og vrøvl mod kvinder i hele deres tøj, kort eller kort. Mit tøj er så kort som din mentalitet, og hvis du stadig ikke accepterer, at kvinder kan klæde sig som vi vil, kan du vende tilbage til Stenalder, hvor det ser ud til, at du er kommet ud. Du er den machismo, som vi kæmper imod“.

“Vi er i det 21. århundrede, og det ser ud til, at vi er i forhistorien, behandler kvinder som genstande og alt for noget så enkelt og personligt som klædningsformen. Jeg dømmer dig ikke efter, hvordan du klæder dig, og jeg har aldrig kommenteret hvad og hvor meget du underviser, ved du hvorfor? Jeg respekterer dig som mennesker og frem for alt som kvinder. Fordi de har lært mig derhjemme, at ingen er mere eller mindre en kvinde, fordi de er mere eller mindre overdækkede. At vores femininitet ikke afhænger af vores kjole; kun af vores følelser, og jeg er hverken mere eller mindre kvinde at fortælle dig. For mig betyder det at være kvinde ikke at dømme andre kvinder for at være som de er. ”

“Vi er alle kvinder, og vi bør alle respektere hinanden”

“Dine ord har fået mig til at reflektere over, hvem jeg er som en kvinde, og jeg har også tænkt på, hvem du er. Som venner, som mennesker og frem for alt som kvinder. Du repræsenterer alt, hvad jeg ikke vil være, og imod hvad jeg kæmper. Nu måske , er det din tur til at reflektere over dig selv. ”

Med denne reflektion ser vi igen vigtigheden af ​​at uddanne vores børn i ligestilling, da de er små, holde dem fra kønsstereotyper, lad dem frit udtrykke deres følelser og passe godt på vores tale.

Men vi må ikke kun lægge vægt på at uddanne vores sønner i ligestilling, men også vores døtre, fordi vi allerede har set det ifølge nogle undersøgelser, piger, der vokser op inden for en egalitær familiemodel og i et ikke-sexistisk miljø, vise bredere og mindre stereotype interesser.

Som vi altid siger, er forandring i os; hos forældrene Lad os hjælpe vores sønner og døtre med at vokse op lykkelige, frie og uden fordommer. Lad os satse på et egalitært samfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *