Miss Cantine

Det usynlige arbejde hos mødre: den, ingen ser, få værdi og så meget udtømmer os

For et par dage siden læste jeg en debat på sociale netværk om mødres usynlige arbejde; det hvad ingen ser og meget få værdi, men det udtømmes og bærer som ingen. Derudover, og selv om det er et vigtigt arbejde for familiens daglige dag, føler du, at ingen er opmærksomme på det og kan blive virkelig frustrerende.

I går tænkte jeg over dette emne med en ven, og selvom vi starter ud fra det grundlag, at vi begge har partnere involveret i fysisk og følelsesmæssig opdragelse af børn, blev vi klar over, at denne type arbejde stadig falder over os: hvorfor? .

Hverdagssituationer, som kun mor tager sig af

“Mor, jeg kan ikke finde min læsebog! Har du set den?”. Selvfølgelig har jeg set det. Bogen lå under sofapuderne, dem, som jeg lægger og muller hver aften, før jeg går i dvale.

Dette natlige ritual, der synes for min mand at være noget absurd og mangler logik (“Hvorfor forlader du sofaen så strækket, hvis vi, så snart vi sætter os, flytter den igen?” – han spørger mig altid med det forbløffede blik), får os til at finde mistede genstande, fjernbetjeninger eller mobiltelefoner begravet under puderne. Men det ser ud til, at kun jeg kan tænke på at gøre det …

”God morgen ringede jeg til en aftale med børnelægen fordi min søn har en anmeldelse af det sunde barn “, fortalte han receptionisten på sundhedscentret i morges. Specifikt er dette den fireårige gennemgang, der inkluderer et besøg hos børnelæge og vacciner. Men kun hjemme overvejer jeg denne type dating.

Hvis mine børn bliver syge, tager min mand dem også til børnelæge, til skadestuen eller hvor det er nødvendigt, men tal ikke om vacciner eller periodisk kontrol, fordi han ikke er opdateret. Han ved ikke, hvad vacciner er til og fra kalenderen, den seneste udvikling på dette område, periodiciteten af ​​tandlæger eller synsprøver …

Alt dette er min forretning, og det er ikke svært at føle sig overvældet af et så stort ansvar, især når du er mor til en stor familie med børn i så forskellige aldre.

“Kære familier, for slutningen af ​​året festival studerende skal komme klædt som…”. Og der er mor, der tilpasser kostume til barnets størrelse, tilpasning ornamenterne og udtænke det manglende supplement for at gøre det perfekt.

Og til trods for den titaniske indsats, som syarbejde kræver (hvor jeg ikke er rigtig højrehåndet), til at suge mig selv i løbet af YouTube-tutorialdage for at få ideen rigtigt, eller at dedikere den sidste retouchering natten før festivalen, ingen ser ud til at indse dette meget vigtige arbejde.

Den virale publikation, der viser, hvor latterlig og overdrevet de forventninger, samfundet stiller til mødre

Noget lignende sker med fejringen af ​​mine børns fødselsdage. Hvis det er familie fødselsdag, organiserer vi og forbereder det sammen, men som det er at fejre med skolevenner, er mor et nøgleværk.

Tænk over, hvor og hvordan man fejrer det, underrette forældrene til de inviterede børn, bekræft fremmøde, beslutte gaver … kort sagt, Kontroller, at der ikke er mangel på detaljer for at gøre festen uforglemmeliguanset hvor meget det er en diskret eller reduceret fest.

Når usynligt arbejde hjemsøger dig … selv om natten!

Og når natten kommer, langt fra at falde i søvn i sengen og sove forsvarligt, som alle gør, drejer mit hoved hele tiden og minder mig om de ting, der har verseret:

  • ”Jeg glemmer ikke i morgen læg en vandpistol i campens rygsæk, som skærme har fortalt os, vil gøre vandspil “
  • ”I morgen skal jeg uden at fejle det tjek den lille drengs hår, at jeg i eftermiddag har set ham skrabe flere gange, for at han ikke har uønskede besøgende … “
  • Åh, hvilket rod! Vi har vores venners bryllup om 15 dage, og jeg har stadig ikke taget et sted at Køb sandaler til pigen. Denne uge kan ikke ske “
  • Jeg har ikke bestilt skolens lærebøger endnu, og vi skal på ferie om et par dage! Glem ikke at gøre det i morgen! “

Syv tip, der hjælper dig med at organisere og få mere tid alene for dig

Du kan finde dig selv identificeret med nogle af de beskrevne eksempler, eller du kan ofte opleve andre lignende situationer. Det er som det kan, det er ikke svært at forstå, hvorfor mødre undertiden føler sig så udmattede over for det “usynlige arbejde”, der hjemsøger os dag og nat.

Og på trods af at ansvaret for opdragelse af børn og hjemmet deles som et par, fortsætter vi ofte med at tale om denne mentale byrde, som mødre bærer; en belastning, der bruger os energi og undergraver vores følelsesmæssige helbred.

Men selvom det forekommer umuligt, og selvom vi hver aften føler, at uden os som ledelse af familiens skib, ville det blive forliset, vi kan ændre situationen ved at planlægge og organisere retfærdigt, ikke kun i åbenlyse opgaver, men også i lyset af sådanne mindre synlige, men vigtige situationer. Er du enig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *