Miss Cantine

Pleje af vores mentale helbred: hvordan terapi hjalp mig til at være en bedre mor

For nogle mennesker er det at høre ordene “terapi” eller “psykolog” som at høre, at nogen er skør eller sindssyg. Men virkelig, terapi er et godt værktøj, der kan hjælpe os med at vokse endnu mere som mennesker og have fyldigere liv, hvor vi føler os tilfredse og glade.

Mange gange når vi er mødre, glemmer vi lidt af at tage os af den følelsesmæssige del af os selv ved at passe på vores børn, men at passe på vores mentale helbred er en grundlæggende del af vores velvære. Jeg deler dig i dag min erfaring med at gå i terapi, og hvordan det har hjulpet mig med at forbedre min præstation som mor.

Udfordringen med at være mor

Når vi bliver mødre, gennemgår vi en fysisk og mental transformation, hvilket uden tvivl kommer til at vende vores rutiner, vores måder at tænke på og vores liv generelt. Under denne store forandring er det ikke ualmindeligt, at nogle kvinder føler sig fortabt på grund af alle disse følelsesmæssige ændringer, eller at de er så fokuserede på at passe på deres egne, at de glemmer, at de også skal passe sig selv.

Undertiden føler vi som mødre et meget socialt pres, for når det kommer til at kommentere andres børn, ser det ud til, at alle mennesker har en mening, og at vores rolle som mødre er noget, de har ret til at tale om. Vi søger konstant at gøre vores bedste, sommetider krævende ud over vores fysiske og mentale grænser, ikke kun for vores børn, men for hvad andre mennesker måske tror eller siger. Alt dette Det kan få os til at føle os overvældede, frustrerede og endda alene.

Og her er det, hvor emnet terapi kommer ind. Som jeg sagde i begyndelsen, nogle mennesker synes, at at gå til terapi kun er for “skør”, men i virkeligheden, terapi er noget, der alle kan tjene os meget, især for dem, der mener, at terapi “ikke er for dem.”

Min erfaring med terapi, og hvordan det hjalp mig med at blive en bedre mor

Jeg vil fortælle dig lidt om min historie og personlige oplevelse med at gå i terapi. Første gang jeg gik der var allerede en mor, og det var fordi -finalt- Jeg accepterede, at jeg havde angstproblemer. I løbet af dagen levede jeg mit liv på en normal måde som enhver mor: altid travlt, travlt, fokuseret på at lave alle mine øreringe. Men om aftenen invaderede utrolige søvnløshed mig, og jeg følte mig meget nervøs.

Sandheden er det det er ikke let at acceptere, at du har et problem, og det er meget mindre at erkende, at du har brug for professionel hjælp. Men ved du noget? At gå til terapi var uden tvivl det bedste, der er sket med mig i de senere år. Blandt de fordele, jeg har fundet ved at gå til terapi, ud over at hjælpe mig med min personlige, følelsesmæssige og åndelige vækst, er, at jeg nu er en bedre mor.

Før jeg gik til terapi følte jeg mig overvældet af alle disse verserende problemer, som ubevidst undgik eller ikke afsatte nok tid. Jeg var så fokuseret på at være en god mor, at jeg glemte, at jeg først skulle tage mig af andre for at tage sig af andre. Og det er det en gylden regel, som alle mødre altid skal huske på: så vores børn har det godt, skal vi også være.

Gå til terapi, Jeg var i stand til at analysere og indse bestemte ting, som jeg gik glip af og at det var dem, der holdt mig ængstelig, eller som fik mig til at føle, at jeg ikke gjorde tingene rigtigt. Jeg indså for eksempel, at den sæson, hvor det så ud til, at min tålmodighed var fløjet ud af vinduet, var fordi jeg ikke brugte et par minutter for mig selv i løbet af dagen.

I terapi lærte jeg ikke at føle mig skyldig for at have ønsket en tid alene for mig, en tid for mor. Så jeg begyndte gradvist at udøve de aktiviteter, som jeg havde forladt, da min datter blev født, med fokus på at genvinde den identitet, der var skjult i mørket, da jeg blev mor.

Da jeg begyndte at passe på mig selv og mine følelser, begyndte ændringerne at vises. Jeg fandt, at jeg var en mere tålmodig, mere objektiv, mere fokuseret og mere proaktiv mor. Og er det når du fokuserer på at arbejde inde, ses resultaterne udenfor.

Vær ikke bange for at gå i terapi

Jeg ved, at der er dem, der frygter eller undgår at gå i terapi af frygt for, hvad andre synes, eller fordi de føler, at noget er meget galt med sig selv, men det skulle ikke være sådan. Efter at have gået i terapi, når jeg ser eller snakker med nogle mennesker om deres problemer eller situationer, der forhindrer dem i at blive fuldt ud lykkelige, tænker jeg på, hvor meget det ville hjælpe dem med at finde en psykolog, der kan hjælpe og vejlede dem.

Personligt tror jeg, at hvis vi alle gik til terapi, ville tingene være meget forskellige i verden. For når du fokuserer på at arbejde på dig selv, har du ikke tid til at se, hvad andre gør. Når du leder efter måder at forbedre dig på, gør alt omkring dig: i din familie, dit arbejde, dine venskaber. Forholdet til min datter er meget anderledes end hvad jeg var, da jeg begyndte at gå i terapi, og vi er mere end glade.

Så hvis du er en mor (eller far, eller hvis du ikke engang har børn, men du læser dette), og du overvejer, at du muligvis skal gå til terapi, skal du gøre det. Ligegyldigt hvad andre synes. I slutningen af ​​dagen er den eneste person, der kan gøre dig lykkelig. Og hvad bedre end at arbejde på at gøre dig selv bedre for dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *