Miss Cantine

Lær at bo sammen med dem og ni andre tip fra en mor, der bekæmper angst og depression

Vi lever i en tid, hvor det er vanskeligere at få børn. Enten på grund af livsstil eller tempo i livet, på grund af det faktum, at begge forældre nu i mange familier arbejder, eller fordi der generelt er flere og flere aktiviteter for børn og forældre. Men også, jeg tror, ​​vi lever i en tid, hvor det er meget gavnligt for mødre.

I dag kan spørgsmål, der tidligere blev betragtet som tabu, drøftes mere frit, og selv om der stadig er noget stigma hos nogle, er støtte mere synlig hver dag. Derfor og i anledning af World Mental Health Day, Jeg vil dele nogle tip baseret på min personlige oplevelse, som en mor, der bekæmper angst og depression.

Det er ikke let at indrømme offentligt, at du har en psykisk sygdom, men jeg har det. Faktisk har jeg to: angst og depression. Begge har ledsaget mig siden ungdomsårene, men indtil for kun få år siden var jeg virkelig opmærksom på det. Som de fleste mennesker, Jeg troede, de ikke var en big deal og prøvede ikke at give dem nogen betydning. “Jeg er bare usikker”Tænkte jeg.

Først ignorerer du symptomerne og går endda ind i en slags benægtelse: hvordan skal jeg have en psykisk lidelse? Jeg har aldrig følt, at jeg savnede noget i livet, men jeg var ikke helt glad. Problemet med vanskelighederne ved at acceptere at lide noget lignende er den “skøre” fordom, som de normalt forbinder med.

Jeg vil ikke udbrede meget med at tale om de tidlige år, fordi det, jeg vil dele i dag, ud over min erfaring, er en lille hjælp til dem, der gennemgår det samme. Hvis jeg kan hjælpe en person, ville det have været værd at opfordre mig til at tale om dette så åbent.

Selvom de altid var der på en eller anden måde ledsagede mig, situationen blev værre, da jeg blev mor, eller rettere, mine venner angst og depression begyndte at tage mere grund. Indtil dagen kom, da min datter var bare tre år gammel, begyndte jeg at have selvmordstanker.

Jeg havde aldrig forstået, hvordan det var muligt for nogen at tro, at selvmord var den eneste mulighed, indtil det skete for mig. For mig, der havde helbred, ungdom, familie, par, en mørk datter, mit drømmejob og gode venner. Men det sker, fordi Denne type sygdom diskriminerer ikke nogen og kan ske for nogen. Og det gør det sværere at acceptere, at du har angst og depression.

De oprigtige fotos af en mor, der viser virkeligheden i hendes kamp mod fødselsdepression

Min skyld som mor var meget stor, ja Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg følte sådan, hvis jeg havde en lille pige, der var afhængig af mig og var glad hver dag. Heldigvis havde min historie ikke en tragisk ende, som der er sket med andre mødre. At skrive både fødselsdepression og andre sundhedsspørgsmål generelt hjalp mig med at identificere symptomerne og erkende, at jeg havde brug for hjælp.

Jeg ved det som mødre undertiden rejser vi til det sidste sted på vores prioriteringsliste, men mor, glem aldrig fra dig. Der er en sætning, der siger: “Det vigtigste er, at forældrene har det godt, så de kan vokse godt. Op og ned fungerer ikke“, og hvor ret han er.

Tip til bekæmpelse af angst og depression

Maternering er vanskeligt, men at gøre det, når du også har en mental lidelse, gør alt til en reel udfordring. Heldigvis, Der er nogle ting, du kan gøre for at bekæmpe angst og depression, når du er mor, så jeg deler nogle tip, der har fungeret for mig.

Søg professionel hjælp

Dette er den første og vigtigste ting, du skal gøre. Det er ikke dårligt eller pinligt at erkende, at du har brug for professionel hjælp, selv synes jeg det er modigt at acceptere, at du ikke kan gøre ting for dig selv. Find en psykolog og gå til terapi, men husk, at tingene ikke forbedres ved magi, og selvom det er noget, der hjælper dig, afhænger det ikke kun af at gå i terapi.

Pleje af vores mentale helbred: hvordan terapi hjalp mig til at være en bedre mor

Afhængig af dit særlige tilfælde, kan terapi være det eneste, du har brug for, men hvis det ikke er nok, vil din psykolog anbefale dig at gå til en psykiater for at supplere behandlingen. Selvom dette ikke har været min sag, kender jeg folk, der har brug for medicin, og det har hjulpet dem meget. I så fald skal du ikke skamme dig for at have brug for antidepressiva eller angstdæmpende midler, hvad du laver er en handling med selvtillid.

øvelse

Der er en sætning i filmen Lovligt blond (En meget lovlig blondine i Spanien, Juridisk blond i Mexico), som er meget berømt: “Træning frigiver endorfiner, endorfiner gør dig glad”Det kan virke noget overfladisk, men det har en masse sandhed og kendsgerning, Træning er noget, der hjælper meget for dem, der lider af angst og depression.

Selv andre moder venner, der også lider af disse lidelser, siger, at motion er en af ​​de aktiviteter, der holder dem sunde og med disse sygdomme i skak. Nogle af dem løber, og andre danser, den vigtige ting er, at du finder en, der passer til din livsstil og hjælper dig med at føle dig bedre.

Meditere eller lave yoga

Hvad gør vi i vanskelige eller stressende tider? Tag en dyb indånding At lære at kontrollere vejrtrækning er noget, der hjælper os med at finde ro igen og tænk klart, når vores hjerne er overvældet. I yoga og meditation kan du lære øvelser til at kontrollere din vejrtrækning og hjælpe med at reducere angst og depression.

Lyt til afslappende musik

En anden ting, der kan hjælpe dig med at slappe af er at lytte til afslappende musik. For alle fungerer det anderledes, men især Helbredende musik er normalt meget nyttigt eller til yoga (Du kan finde forskellige afspilningslister på YouTube eller Spotify).

Hvis det ikke fungerer for dig, kan du lytte til en sang kaldet “vægtløs“af Marconi Union, som ifølge en undersøgelse foretaget i 2017, Det hjælper med at reducere angstniveauer med op til 65% og betragtes som den mest afslappende sang, der nogensinde er komponeret. Jeg har prøvet det, og det fungerer, for det blev endda skabt nøjagtigt med det formål at hjælpe med at reducere angst.

Omgiv dig med positive bekræftelser

Når du lider af angst eller depression, er det som at have en intern kritiker, hvis stemme resonerer i vores hoved og fylder os med negative eller pessimistiske tanker. Modvirk dette fylder dig med positive bekræftelser: Hæng et billede med en sætning, der motiverer dig, skriv noget positivt på spejlet til at læse hver morgen, læg en dejlig sætning på skærmen på din mobil, der får dig til at smile og huske, hvor smukt livet er.

Fjern giftige mennesker

Med dette mener jeg ikke kun dem, der skader dig på en åbenlyst eller synlig måde, men også til dem, der på en eller anden måde påvirker dit humør. Nogle gange, uanset hvor meget vi ønsker at fortsætte med nogle venskaber, gør de mere skade end gavn.

Identificer, hvordan du har det, når du har set eller snakket med en bestemt person: glad eller modløs? Du får svaret selv, og du kan tage en beslutning. I mit tilfælde følte jeg mig undertiden drænet efter at have boet med visse venner, som om al den energi, jeg var blevet stjålet fra mig. Hvis du ikke kan stoppe med at bo sammen med disse mennesker, så prøv at begrænse, hvor ofte du ser på dem.

Find noget der får dig til at grine

De siger, at latter er midlerne til at bekæmpe mange onde, og selvom det ikke er det eneste, du har brug for for at komme ud af en deprimeret eller ængstelig tilstand, er det noget, der kan hjælpe dig meget. At se en sjov serie eller film, der får dig til at grine, hjælper dig med at være mere fokuseret på det aktuelle øjebliki stedet for at dine tanker flyder væk.

tak

Jeg ved, det lyder som en af ​​de sætninger, folk siger, når de prøver at hjælpe nogen, der har depression, “se, hvor heldig du er”Og selvom det ikke altid fungerer, har jeg set, at det er nyttigt, når depression og angst bare begynder at invadere dig. At lave en liste over alt, hvad vi har og takke, er en smuk måde at føle, at din sjæl er repareret.

Lær at bo sammen med dem

I nogle tilfælde kan depression eller angst være begrænset til noget af en lejlighed og aldrig komme tilbage. Men i de fleste mennesker er det noget, der en gang sker, kan ske igen i fremtiden. Det lyder hårdt, men du er nødt til at lære at leve med dem, ikke ved fratræden, men for at forstå og forstå, at de er en del af dit liv, accepter dem og find den bedste måde at håndtere dem.

Opret en nødplan

En del af at acceptere og lære at leve med angst eller depression er forbered dig på at vide, hvordan man skal handle i tilfælde af tilbagefald. Selvom jeg ikke fulgte, havde jeg et par angst- og panikkriser efter at have gennemgået min episode af dyb depression.

Noget, der hjælper meget i disse tilfælde, er have en handlings- eller beredskabsplan til gennemførelse i tilfælde af en mulig krise. I mit tilfælde har jeg en skrivning, som jeg skrev for at læse i disse typer situationer, og som jeg altid har tilgængelig på min e-mail-konto og anvendelsen af ​​mine mobilnoter.

Syv sætninger, som du ikke skal sige til en mor med depression (og andre sætninger, som du gør)

I det inkluderer jeg nogle sætninger og udsagn, der skal fokuseres på (“Det, du føler i en periode med angst, er ikke sandheden”, “Din virkelighed er, at du er en elsket person, og du skal nyde det”), såvel som små genveje som dem, jeg deler her for at huske og handleSom at lytte til sangen, jeg kommenterede, se en sjov film, tale med en ven, der forstår mig, og så videre.

Hver person lever denne type psykiske sygdomme forskelligt, men jeg håber, at disse tip som en mor, der bekæmper depression og angst De kan være nyttige for dem, der gennemgår noget lignende. Giv ikke op, og spørg om hjælp, når du har brug for det. Husk, at du ikke er alene, og at lide af sådanne problemer ikke gør dig til en dårlig mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *