Miss Cantine

Amning hos det offentlige er ikke hippier, og bør være mere standardiseret

Modermælk er den mest komplette mad, vi kan give en baby, da den ændrer sig, når barnet vokser, til at indeholde alle de næringsstoffer, der er nødvendige for dens udvikling.

Faktisk overvejede ingen i tusinder af år egnetheden af ​​dette flydende guld, da det var den naturlige måde at fodre babyer på. Og kvinder rundt om i verden, som ammer deres børn som naturlige, uden at blive dømt for det.

Så hvorfor skal vi nu fortsætte med at forsvare kvinder, der ammer deres børn offentligt? Er kulturen for amning mistet i Spanien? Dr. Susana Ares, koordinator for ammekomitéen i den spanske sammenslutning af pediatri (AEP), siger ja og siger, at samfundet ser moren, som ammer offentligt som en hippie, når det er noget helt normalt.

Min oplevelse ‘i hemmelighed’

Jeg har altid været klar over, at jeg ville amme mine børn, og heldigvis kunne jeg gøre det, selvom det måske ikke var så længe, ​​som jeg havde ønsket. Fordi i de syv år, der har taget, ændredes værdsættelsen af ​​en mor, der ammede hendes søn betydeligt for godt, men ikke alt, hvad der er nødvendigt.

Jeg blev adskilt fra min datter, da hun blev født, og ingen i offentligt moderskab ledte mig til at sætte hende på brystet første gang tre timer senere.

Men tingene blev ikke bedre bagefter siden at amme hende på gaden blev hun en ægte odyssey: Jeg måtte gå til bilen, dække vinduet med en jakke, så de ikke kunne se os, løbe til badeværelset i en bar, da jeg skulle spise det og lægge min baby til at sutte på toiletlåget … Jeg var bange for, at min lille pige Jeg vil gerne spise på gaden, hvis jeg ikke kunne finde et sted at gemme sig!

Efter tre måneder måtte jeg opgive amning for at vende tilbage til arbejdet, da “At tage en sygeplejelicens var en undskyldning for at arbejde mindre” (som min chef så det). Jeg havde heller ikke et supportnetværk omkring mig, der ville give mig mulighed for at fortsætte med at tilbyde min datters bryst efter lang arbejdstid.

Jeg kan stadig huske, hvor belastet mine bryster var de første dage, da jeg vendte tilbage til arbejde, og at jeg måtte låse mig inde i et af toiletterne i badeværelset for at udtrække mælken for hånd og lette smerten noget.

Jeg har en fornemmelse af, at al amning lusede, fordi det ikke var rigtigt at vise mine bryster offentligt.

En mere åben amning

Heldigvis med min unge søn var vores erfaring med amning helt anderledes. Vi blev ikke adskilt på noget tidspunkt, siden han blev født, og bare lægge det ovenpå det reptilian alene til brystet og begyndte at sutte. Jeg følte mig så glad for at se, at alt var i orden!

Og de følgende dage og måneder var lige så enkle: Jeg spiste, når jeg ville og hvor det kom fra. Først da jeg gik med til at gå sammen med min mor, bad han mig om det “Jeg vil dække lidt til uddannelse.” Og han lagde en jakke foran eller hvad han havde på hånden for ikke at krangle.

Men ærligt Jeg er ikke klar over, om de så dårligt på mig, da jeg ammet min baby i offentligheden, fordi jeg ikke var ligeglad. Jeg vidste, hvad jeg ville, og at det, jeg gjorde, var det bedste for min søn, og hvad resten af ​​verden troede, jeg var ligeglad. Og det var det, indtil vi måtte stoppe amning på grund af sundhedsmæssige problemer.

Så da min lille søster havde sin første datter og ammede hende, indtil hun var to år gammel, kunne jeg kun føle mig misundelig. Naturligvis tilbød jeg det til hende, da hun anmodede om det, og da min niese blev voksen, var det hun der klatrede ovenpå og fjernede sin skjorte eller hvad hun end havde på sig, og hvad hun skulle spise! Overalt.

De fire grunde til, at verden har brug for mødre, som ammer offentligt (og uden at dække sig selv)

Og med min lille niese, det samme. Hun ammede mere end tre år, indtil hun kun fravænket for et par måneder siden. Og alt var muligt, fordi hendes mor kunne nyde en amningstilladelse, et rum i sit arbejde for at udtrykke hendes mælk, en reduceret arbejdsplan for at kunne bruge mere tid sammen med sin datter og en bedstemor, der gav hende bibelen med mælk mødre, da hun ikke var.

Og jeg forsikrer dig, Ingen af ​​os er hippier eller frigjorte og skamløse kvinder, der går rundt og viser vores bryster for alle. Faktisk har jeg aldrig lavet topløs offentligt, men jeg ser ikke nogen mening, som mødre skal gemme sig i dag, som jeg var nødt til at gøre, når jeg ammede min første datter.

fordi at føde vores børn er noget naturligt og smukt og problemet er, at der ser på kvindens bryster og ser dem som noget ‘forvrænget’. Kan der være noget smukkere end en mor, der opdrager sin baby, mens de to ser på hinanden med kærlighed?

Og dem, der kritiserer ham “til det dårlige eksempel, de kan give børn”, de falder tilbage i en stor løgn: det er dem, der dårligt uddanner deres børn ved at påpege som ‘forkert’ noget så naturligt som amning, endda kritisere kvinder, der ammer i det offentlige rum.

Hvad de skal gøre er at føre et eksempel foran deres børn ved at normalisere et billede, der er blevet gentaget gennem historien, og som vi ser ud til at have glemt.

Fordi det ammer: den naturlige og normale måde at fodre vores børn på, selvom dataene afspejler, at kun to ud af fem babyer fortsat udelukkende fodres med modermælk i Spanien.

Hvorfor amning bør normaliseres

Modermælk føder altid, og dets fordele for mor og baby er videnskabeligt bevist: det reducerer risikoen for pludselig spædbarnsdød, modvirker den genetiske disponering for fedme, mindre tilbøjelige til at lide af diabetes, langtidsimmunitet, hypertension og andre. hjerte-kar-patologier og mange flere.

Selv om det efter de første leveringstimer er normalt ikke at have meget mælk, tilpasses produktionen efter babyens behov. Derfor er det så vigtigt at sætte det på brystet, hver gang du græder, eller når du viser tegn på sult, hvad enten det er i et offentligt rum eller derhjemme.

Men det ser ud til, at ikke alle synes det samme, fordi det ikke er første gang, at vi er nødt til at “rapportere” ethvert tilfælde af forskelsbehandling til en mor, fordi hun ammer sin søn.

Mødre opfordres til at dække sig selv i fly, i svømmebassiner, i et indkøbscenter …

#MisTetasNoSonTu Emne: Verdeliss ‘initiativ til at normalisere amning i offentligheden

Mødre insisterer på at bekræfte, at dette forbud først og fremmest ligger i fordomme og manglende social information til trods for, at FN anerkender amning som en menneskerettighed for babyer og mødre.

Konklusion: Amning er naturligt, og ingen bør begrænse denne ret i noget offentligt rum.

Eksempler som nogle af nogle modeller, der ammer på catwalken, politikere og atleter, der ammer, mens de fortsætter med deres normale aktivitet, er utvivlsomt gode eksempler for de mennesker, der stadig beder om en mor til at dække sig selv, mens hun ammer. Hvis endda paven opfordrer mødre til at amme i det sixtinske kapel!

Og det er, at det i det 21. århundrede skulle være noget uden tvivl, selvom der desværre fra tid til anden stadig er kontroverser af denne art, der tyder på behovet for at synliggøre problemet.

Og i disse dage, som fejrer World Breastfeeding Week, ønsker vi at tale om det igen. Det er vores sandkorn at normalisere noget, der skal være normalt og altid har været.

Forhåbentlig næste år, på de samme datoer, er det ikke længere nødvendigt at give en stemme til ammende mødre, fordi ingen har stillet spørgsmålstegn ved dem ved at fodre deres børn til brystet, hvor de vil, og når de vil. Fordi amning på det offentlige ikke kun er et spørgsmål om hippier.

Patricia Montero viser sin brystpumpe i sine bryster: normalisering af amning på offentlige steder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *