Miss Cantine

”Jeg beklager, at jeg var ophørt med at arbejde, da jeg blev mor”: ni oprigtige vidnesbyrd om kvinder

Vi mødre har det ikke nemt. Uden at foretage sammenligninger eller falde i opdelinger, er virkeligheden, at alle mødre på et tidspunkt har været nødt til at opgive noget. Vi elsker at kunne have muligheden for at leve begge oplevelser: at være professionel og at være mor, men selvom mange, desværre, at bruge fuld opmærksomhed på begge på samme tid er noget, der koster en masse tid og kræfter.

Der er mange personlige omstændigheder, der får nogle kvinder til at beslutte at forlade deres job, når de bliver mødre. Men er dette altid den bedste mulighed? Vi taler med ni kvinder, der deler deres personlige oplevelser og De fortæller os på en oprigtig måde, hvorfor de beklagede at have holdt op med at blive mødre.

Før jeg fortsætter, vil jeg gerne gøre en lille afklaring, som selvom jeg betragter det som noget, der forstås, er det værd at forlade det tydeligt. Kvinder, der havde mod og venlighed til at dele deres oplevelse, er glade for at være mødre og elske deres børn mere end noget andet i verden.

På ingen måde ønsker vi at indikere eller antyde, at de fortryder at blive mødre, fordi Disse interviews er fokuseret på livsstilsændringer og beslutninger, som arbejdende kvinder står overfor, når de beslutter at få børn. Vi håber, at dine vidnesbyrd vil være nyttige for andre kvinder, der gennemgår den samme situation.

Professionelle kvinder, der bliver mødre

Som jeg nævnte i begyndelsen af ​​denne specielle artikel, når det er tid til at få børn, stiller kvinder, der arbejder uden for hjemmet, ofte et spørgsmål, der kan ændre deres livstempo endnu mere (udover deres babys ankomst): Afslut eller fortsat med at arbejde?

Selvom hver kvinde lever sit moderskab forskelligt, er sandheden, at det altid er meget vanskeligt for alle at løsrive sig fra børn, især når de er så unge. Derfor vælger mange kvinder at sige farvel til vores professionelle liv og fokusere hundrede procent på pleje og opdragelse af vores børn.

Nogle vælger at stoppe med den hensigt at gøre det permanent, mens andre planlægger at gøre det i de første år med deres børn, og andre, hvis deres arbejde tillader det, beslutter at tage en slags orlov eller orlov ud over barselsorlov. at være i stand til at tilbringe så mange måneder som muligt med deres børn.

I tilfælde af mødre, der i dag deler deres personlige oplevelse, var de det arbejdende kvinder, der havde en karriere i udvikling og følte sig fulde på deres arbejdspladser, ligesom Rosalina, 28, og mor til to børn:

Jeg er skovingeniør og arbejdede som miljørådgiver i vejplanlægning og konstruktion. På arbejdet lavede jeg dokumenterne for at anmode om miljøtilladelser og holdt spor i marken under opførelse af veje. Til dette måtte jeg konstant rejse til projekterne, og jeg kunne godt lide den del meget, at rejse.
Derudover følte jeg mig godt, fordi jeg arbejdede i min karriere med en god løn og gode medarbejdere, det er et arbejde, der normalt er af mænd, men jeg følte mig opfyldt.

Nogle af dem havde job og aktiviteter, der holdt dem travlt hver dag og førte et meget aktivt tempo i livetsom i tilfældet med Suset, der er 31 år gammel og er mor til et barn:

Inden jeg blev mor, arbejdede jeg hele dagen: Jeg forlod mit hus klokka otte om morgenen og ankom klokken syv om natten. Jeg havde et dobbelt skift og gik kun ud for at spise med min mand ved middagstid. Jeg følte mig meget god, hele dagen travlt og i weekenderne studerede jeg min kandidatgrad. Så jeg havde altid noget at gøre. På søndage hvilede de, sov meget og så film med min mand, vi begge arbejdede hele dagen, og på lørdage studerede han en anden grad, så vi holdt os travlt.

Andre ligesom Alejandra, 36, og mor til en et år gammel pige, arbejdede siden jeg var meget ung og vant til fordelene Dette gav ham:

Jeg har altid arbejdet, siden jeg fyldte 18 har jeg været en person, der har set meget at arbejde, jeg havde ikke mulighed for at studere universitet af økonomiske grunde, så jeg besluttede at åbne op for jobmuligheden, altid inden for det samme felt: sekretær, assistent , salgsdirektør, faktura og kasserer. Jeg havde slet ikke været dårlig, og jeg nød min tid og mit arbejde meget, jeg deltog i mit hus, min mand og mine forældre, der allerede er gamle mennesker. Jeg havde meget tid, en økonomisk indkomst, som måske ikke var fremragende, men som gjorde det muligt for os at tage på ferie fra tid til anden for at flygte i en bryllupsweekend.

Overgangen til moderskab 24/7

At gå fra en kvinde uden børn til en babys mor er noget, som hver enkelt oplever forskelligt, men som helt sikkert medfører mange ændringer i hver enkelt af os: i vores krop, vores måde at tænke på, samt vores rytme og stil liv. Når vi afslutter et job, vi må tilføje det til listen over ændringer, som vi skal tilpasse os efter at have fået børn.

For Paola, 40 og mor til tre døtre, var det især vanskeligt at tilpasse sig et liv derhjemme, fordi Fra en tidlig alder havde han arbejdet:

Jeg arbejdede gravid med mine tre døtre, så snart min moderskabshandicap ophørte, vendte jeg tilbage. Men min mor var allerede død, og jeg har ikke længere nogen familie til at forsørge mig med det, og min mand arbejdede også, så jeg besluttede at blive en fuldtidsmor. Overgangen var en opdagelse, fordi jeg aldrig havde levet den. Da jeg var i mit sidste år på gymnasiet, arbejdede jeg, så jeg aldrig havde gjort noget lignende eller at være husmor, jeg vidste ikke, hvordan jeg laver mad.

37% af mødrene overvejer at opgive deres job, når de vender tilbage fra deres barselsorlov, selv når det forlænges

En anden faktor, de stod overfor, og det sker for mange mødre, der bliver hjemme, er hvor ensomme dagene kan blive efter at have været vant til et arbejde og et socialt aktivt liv. For Dulce, 35 og mor til et barn, var ensomhed og at være væk fra hendes familie nogle af de vanskeligste ting ved hendes tilpasning til moderskabet:

Min overgang til at være en fuldtidsmor og husmor var meget vanskelig, jeg var førstegangsmor og min familie var i Mexico. Min svigermor boede her, men jeg var overvældet og ville gøre alt sammen med min baby efter eget ønske. Min mand arbejdede praktisk talt hele dagen, og jeg gik i depression. Jeg var tilfreds med min søn, det er det bedste i verden, men for resten var jeg ikke forberedt, ikke engang mentaliseret, fordi jeg var vant til mine penge, mine beslutninger og frihed, der giver dig.

Jeg var glad for at være sammen med min søn og ikke miste hans udvikling, og jeg tænkte på mine venner, der arbejder udenfor og måtte forlade deres babyer i dagpleje med bare et par måneder. Det fik mig til at føle mig godt, at være sammen med ham, men husarbejdet og være hele dagen og hver dag var tung, jeg var alene, uden venner, lærte at være mor og huskone.
Jeg havde svært ved at bede om penge for noget, selvom min mand er den bedste mand for mig, intet ægte, kærlig og en god far. Men alt det betyder ikke, at jeg som kvinde følte, at der mangler noget, jeg følte mig ufuldstændig.

Nogle kvinder opgav ikke straks, da deres baby blev født, men Efterhånden som tiden gik indså de, at de var nødt til at være ved deres side. Dette skete med Laura, 27, og mor til en pige:

Da jeg vendte tilbage til arbejde følte jeg mig forfærdelig, jeg ville ikke tage min baby af for at gå på arbejde. Jeg besluttede at forlade mit job syv måneder efter at jeg vendte tilbage, selvom jeg var blevet forfremmet, og jeg havde det bedre. Jeg havde ikke tid nok til at være sammen med min baby, jeg var bare en mor til weekenden, og da jeg var hos hende, havde jeg ikke et bånd. Så jeg besluttede at indsende min fratræden og være hjemme på fuld tid.

Den gode ting var, at jeg ikke længere havde pres, og nu kunne jeg dedikere mig til det, jeg havde ønsket så meget: At være mor (fuld tid). Men jeg blev overrasket, da jeg indså, at jeg ikke havde et bånd med min datter, og at jeg praktisk talt ikke kendte hende. Jeg følte mig forfærdelig og gik ind i depression igen, fordi jeg allerede havde haft fødselsdepression.

Det var meget vanskeligt at tilpasse sig at være kun en mor og ikke den mor, der havde pengene, som spiste, hvor hun ville og hvem der købte det, hun ville. Jeg blev en økonomisk afhængig af min ex-partner og min mor, men det var værd at gøre alt for at tjene min datters kærlighed og tillid. At han genkendte mig som sin mor, og at vi begge kunne have en reel forbindelse.

Økonomisk afhængighed og ensomhed, de vigtigste årsager til beklagelse

Når jeg talte med de ni mødre, der blev interviewet, kunne jeg se, at de alle er kvinder, der elsker deres børn og beskriver moderskab som den bedste oplevelse i deres liv. Men så Hvorfor fortryder de at have holdt op efter at de blev mødre?

Flertallet svarede fordi de mistede deres økonomiske frihed og uafhængighed, og nu var de afhængige af en anden for at få de ting, de havde brug for, noget de aldrig havde været vant til, fordi takket være deres arbejde kunne de have og kontrollere deres egne udgifter og indtægter.

Kvinder, der tager sig af deres børn, er også arbejdende mødre

For Gyna, 27 og mor til en pige, var dette den vigtigste grund til mener, at det at afbryde sit job ikke var den bedste mulighed, det økonomiske spørgsmål:

At ikke bidrage til huset fik mig til at føle mig trist, selvom min mand aldrig har kastet noget i mit ansigt. Jeg beklager min økonomiske uafhængighed og den tid, jeg havde for mig selv, da uanset hvor meget arbejde jeg nød det, beklagede jeg det meget for det.

også, forlade dine mål og faglige udvikling, når du forlader din karriereDet var noget, der fik dem til at tvivle på deres beslutning om at fratræde, som det skete med Astrid, 30, barn til mor og ventede på en anden baby:

Overgangen til at være mor på fuld tid var stille, men jeg følte, at jeg manglede noget. Jeg nød ikke min søn ved at tænke, at mine mål blev sat på pause og at være en god mor, du skal have det godt med dig selv.

Hvis du tænker på at holde op efter at du blev mor

Ud over at dele deres erfaringer og grundene til, at de følte, at det ikke var den bedste mulighed at give op efter at blive mødre, bad jeg dem om også at dele nogle råd, lektioner eller læring, der kunne tjene andre mødre, der er i samme situation eller De overvejer at give op.

Karla, 24 år og mor til et barn, Han måtte opgive flere job, hvor han flyttede meget væk fra sin søn på grund af den komplicerede tidsplan. Heldigvis er han i dag vendt tilbage til at arbejde i et firma, hvor de forstår, at han er en mor:

Jeg tror, ​​at vi som kvinder kan foreslå at arbejde og være mor, så længe vi har balance. Naturligvis er det ikke let, i al den tid var jeg meget modløs til at gå ind i et meget entusiastisk firma og forlade skuffet over, at de ikke forstod, at jeg også var mor.

Jeg tror, ​​at hvis du arbejder, og i din virksomhed, de støtter dig, forstår de, at du vil være mødre eller du er, og du har det godt med at arbejde der, og din familie støtter dig, skal du ikke holde op! Babyer vokser super hurtigt, og snart vil du se, at de allerede er supervågne børn, og at de forstår alt. Du kan stadig tage en pause for at være sammen med dem og overveje at arbejde senere, men jeg tror, ​​at en som kvinde er god til at have deres egen indkomst og hjælper dig med at vokse både følelsesmæssigt og professionelt.

Rosalina rådgiver derimod tale om det økonomiske spørgsmål i dybden med parret og ikke glem tiden for det samme, hvilket er meget vigtigt at have det godt som kvinder:

Mit råd er, at selv om det kan være vanskeligt og ensomt, er det i sidste ende værd at hvert øjeblik ser en baby vokse. Men lad indkomstfordelingen afklares fra begyndelsen med din mand ved at afsætte en del til dig, for tøj og fornødenheder, der ikke er så basale, men som hjælper din selvtillid, også en tid til at gå ud for at møde venner, såsom workshops, æstetik eller gymnastiksalen og ikke låse dig 24 timer derhjemme.

I forhold til temaet ensomhed, Paola Han rådgiver at forberede sig fra graviditet med en cirkel af støtte, For at omringe os selv med familie, der kan støtte os lejlighedsvis:

Mit råd til gravide er ikke at lade være alene, at lede efter en cirkel af støtte, fordi de vil være meget trætte. Du skal kigge efter en eller nogle få venner eller familie, der giver dem mulighed for at hvile og være sig selv, som ikke går tabt blandt alle de forpligtelser og situationer, der opstår.

Vær også tålmodig, fordi børnene varer meget lidt, og at livet er meget langt og smukt. Jo flere år du vender dig, bliver du smukkere på alle måder, du er klogere og du ved de ting, du kan lide. Tålmodighed, fordi det varer lidt, og du, hvad du ser og føler bag dine øjne, når du lukker dem, det er dig, der vil det være med dig, og det er hende, du skal behage.

Og som vi ved det Dette er en personlig beslutning, og som hver familie træffer i henhold til deres behov og evner, vi lukker med Lauras råd:

Efter min erfaring er det vanskeligt at arbejde og ikke være i stand til at være sammen med din baby, men du skal prøve at finde balance i begge ting, have vores kriterier helt klare og træffe beslutninger, der kan være bedre. Og frem for alt: lyt til hvad dit hjerte siger. Tiderne er perfekte, hvis du vil stoppe med at arbejde et stykke tid og dedikere dig til moderskab døgnet rundt, gør det. Hvis du vil fortsætte med at arbejde og kombinere begge opgaver, Gør det.

Spørgsmålet om mødre, der arbejder uden for hjemmet, er meget komplekst, og det er nødvendigt at fortsætte med at arbejde meget mere i forligsspørgsmål og stræbe efter at have bedre arbejdsmiljøer for dem, der har børn. Vi takker dig klokken ni kvinder, der afslutter deres job efter at have været mødre og senere beklagede at have gjort det til at dele din personlige oplevelse med oprigtighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *