Miss Cantine

Brev fra et barn på børns rettighedsdag

I dag, den 20. november, er den universelle børns dag og 20-årsdagen for ikrafttrædelsen af ​​barnekonventionen, der blev ratificeret i 1989 af 19 lande. Siden godkendelsen betragtes barndommen ikke kun som et beskyttelsesobjekt, men som et emne med fulde rettigheder.

Men selvom alle verdens børn har de samme rettighederuanset race, køn, nationalitet, social oprindelse eller anden omstændighed, handicap eller tilstand, mindreårige er den mest sårbare gruppe, og det er vigtigt, at ansvarlige voksne, de forskellige institutioner og staten sikrer deres rettigheder og lykke.

Migulos historie og historien om andre børn i verden

Ret til at have navn, nationalitet, boliger og anstændige levevilkår

“Mit navn er Miguel, jeg er ni år gammel og bor i en rolig by i Spanien. Jeg bor med min familie i et hus med en have, og jeg har endda et kæledyr, som jeg plejer og leger med! Jeg er heldig, fordi jeg ikke savner noget. Hver dag har jeg varm mad på tallerkenen, rent tøj at have på og en familie der elsker mig, beskytter mig og uddanner mig i værdier som ligestilling, tolerance og respekt for andre og naturen “.

Ret til uddannelse

“Jeg kan godt lide at gå i skole på cykel, ledsaget af min ældre bror. Så vi træner inden jeg starter dagen! Jeg studerer fjerde klasse i en offentlig skole, med involverede lærere og omhyggelige faciliteter: Jeg elsker min skole!”

Ret til sundhedspleje og til at leve i et sundt miljø

“Forleden dag skadede jeg mig selv og spillede fodbold i skolegården, men min mor tog mig straks for at se min børnelæge, og på et par dage blev jeg bedt. Jeg stoler meget på ham, fordi han er vidunderlig, han giver mig ro i sindet, han behandler mig meget godt, og hver gang jeg bliver syg, helbreder han mig. “

”Det er heldig har et kvalitets- og gratis sundhedssystem, hvor mine forældre derudover bliver informeret om de forebyggende foranstaltninger, de skal tage med mig, så de fortsætter med at vokse sunde, stærke og undgå enhver ulykke “

“Så jeg har min vaccinationsplan opdateret for at beskytte mig mod flere sygdomme, jeg rejser i bil i et passende og godkendt opbevaringssystem, mine forældre er interesseret i min ernæring, og jeg bor ikke udsat for skadelige stoffer eller forurenende stoffer”.

Børn ryger mellem 60 og 150 cigaretter om året, når de bor i et hjem med røg

Ret til at spille

”Mine forældre siger det Det er meget vigtigt, at børn leger, fordi det bidrager til vores korrekte fysiske og intellektuelle udvikling. Jeg kan godt lide at spille fodbold med mine venner. Vores team kaldes “Det bedste” og er dannet af børn med samme ansvar og rettigheder

“Men når jeg vender hjem, deler jeg også fritid med mine brødre og mine forældre. Når weekenden kommer, er der altid ting at gøre: det er heldig at bo på et sted med så mange fritidsalternativer til børn ! “

Ret til at være beskyttet mod opgivelse og at være sammen med din far og mor, selvom de ikke bor sammen

“Men ikke alle børn kan nyde de samme ting som mig, og nogle gange er det ikke nødvendigt at rejse langt for at se, hvordan vores rettigheder krænkes.”

”Børn der de bor bortset fra deres far, deres mor eller begge dele, mod deres vilje og uden at dette indebærer nogen fordel for dem, men tværtimod ”.

”Børn der kan ikke se en af ​​deres to forældre regelmæssigt, opretholder kontakten med dem eller kender endda deres opholdssted. Og alt imod deres ønsker uden gavn for dem og efter beslutning fra voksne ”

Delt forældremyndighed, ret eller pligt ?: Der pålægges et fælles forældremyndighed over deres børn mod deres vilje

Ret til at udtale sig og blive respekteret for det

”Jeg kender også til børn, der ikke har det frihed til at tale, kommentere eller udtrykke, hvad de føler eller synes Mellem din familie og omgivelser. Jeg kan forestille mig, at disse voksne vil tro, at da vi er børn, er vores udtalelser ubrugelige, men i henhold til barnekonventionen, vi har ret til at sige, hvad vi synes, og at blive respekteret for det.”

Fem nøgler til at lære vores børn at debattere og diskutere med respekt

Ret til at blive beskyttet mod fysisk og psykologisk misbrug

“I skolen er vi meget opmærksomme på mobning, og lærere insisterer på vigtigheden af ​​at rapportere, hvis vi er vidne til nogen form for misbrug, ydmygelse eller fysisk eller psykologisk misbrug af en klassekammerat”.

“Intet barn skal gennemgå sådan noget, men desværre sker det, og ofte sker det også i familien, og jeg tilstår, at det får mit hår til at tænke hvem der ellers skal beskytte et barn, kan blive den, der skader ham mest“.

Hvordan man beskytter vores børn mod seksuelle rovdyr, og hvilke tegn der skal sætte os på vagt

Det handicappede barns ret til at modtage særlig pleje

”Jeg kender også børn, der lider en form for fysisk eller intellektuel handicapog bortset fra de fælles rettigheder, vi alle har, har de særlige rettigheder til deres tilstand, som skal tages i betragtning og beskyttes “.

”Så jeg har vidst, at min ven Jaime, der lider af motorisk handicap, har ret til at leve, så han kan klare sig selv og aktivt deltage i samfundet. Og det er staten, der skal give sine forældre og skolen alle de nødvendige midler til at gøre det ”.

Efter et års kamp, ​​formår en mor at installere en sving for sin søn med motoriske handicap i parken

Ret til beskyttelse mod arbejde, udnyttelse, handel med børn og deltagelse i væbnede konflikter

”Men det at bo i et land og med en familie, der respekterer og beskytter mine rettigheder, får mig ikke til at glemme det millioner af børn i verden, hvis rettigheder krænkes hver dag, blot for at være mindreårige eller endda for at blive født en kvinde “

“Børn, der ikke har tid til at lege eller hvile, fordi de flygter fra krig og sult, fordi de udnyttes fysisk og seksuelt, eller fordi de bliver tvunget til at arbejde og deltage i væbnede konflikter. Jeg kender også børn, der er skræmmet, ydmyget og misbrugt af deres seksuelle tilstand, deres tankegang eller deres religiøse overbevisning. Børn, der kort sagt de bliver tvunget til at vokse for hurtigt og uden nogen beskyttelse“.

Børn, de mest uskyldige ofre for krige
Børns rettigheder skal beskyttes i dag og for evigt. Lad os forene os for at beskytte børn; fordi alle verdens børn uden forskel har ret til at være glade og simpelthen at være børn.

IStock-fotos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *